Μεγαλώνει η ασφάλεια επισκευής των MacΗ Apple επιβεβαίωσε πως οι Mac υπολογιστές που διαθέτουν το T2 chip ασφαλείας θα μπορούν να επισκευαστούν μόνο από εξουσιοδοτημένο service λόγω συγκεκριμένων διαδικασιών και εξειδικευμένου διαγνωστικού προγράμματος που διαθέτει η εταιρεία.
Πρέπει να αναφέρουμε πως το T2 chip αφορά τον έλεγχο του system management, του SSD αλλά και στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των υπολογιστών όπως την κρυπτογράφηση των δεδομένων και τα προσωπικά δεδομένα του Touch ID, με την Apple να δείχνει πως δε θέλει να επιτρέψει σε τρίτους την πρόσβαση σε αυτά, για λόγους ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα, το Apple T2 chip το οποίο βρίσκεται στα Mac mini, MacBook Air, MacBook Pro και iMac Pro, διαθέτει ένα διαγνωστικό λογισμικό το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται για να μπορεί το service να “ξεκλειδώσει” για να μπορεί να γίνει η επισκευή τους. Η Apple βέβαια δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει σε ποιούς υπολογιστές θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός και δεν είναι γνωστό το αν θα κάνει κάτι τέτοιο, με τους κατόχους των υπολογιστών αυτών να βρεθούν προ εκπλήξεως στην περίπτωση που δεν πάνε το Mac τους σε εξουσιοδοτημένο service.
Σύμφωνα με την Apple, η διαδικασία επισκευής των Mac που διαθέτουν το T2 chip δεν ολοκληρώνεται για ορισμένα μέρη του υπολογιστή, αν οι τεχνικοί δεν “τρέξουν” τη σουίτα AST 2 System Configuration. Σε περίπτωση που αυτό το βήμα δε γίνει, η επισκευή δεν ολοκληρώνεται και ο υπολογιστής δε θα λειτουργεί. Επιπλέον, το software αυτό δίνεται μόνο σε εξειδικευμένο προσωπικό που ανήκει στο δίκτυο Global Servive Exchange και ονομάζεται Apple Service Toolkit 2, λειτουργεί σε συνδυασμό με το T2 chip ασφαλείας και ελέγχει ορισμένα μέρη του υπολογιστή όπως μνήμη, οθόνη, τροφοδοσία ρεύματος και το σύστημα ψύξης.

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube