μετά το iPhone X τι?

Το 2007 ξεκίνησε το πρώτο iPhone και τα επόμενα χρόνια είδαμε την εξέλιξη του προϊόντος με την επιλογή είτε του νέου μοντέλου είτε του προηγούμενου μοντέλου που ήταν ακόμα στη λίστα.
Το 2013, το iPhone 5C προσπάθησε να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Apple με μια συσκευή χαμηλότερου κόστους που, παρόλο που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, δεν είχε την επιθυμητή επιτυχία.
Το 2014 ήταν το πρώτο έτος κατά το οποίο το χαρτοφυλάκιο του iPhone διπλασιάστηκε με την παρουσίαση του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus.
Χρειάστηκαν άλλα δύο χρόνια για να δούμε την άφιξη ενός τρίτου πρωταγωνιστή, του iPhone SE, που έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του 2016.
Τα τέλη του 2016 και το 2017 είναι πρόσφατη ιστορία και ο κατάλογος iPhone της Apple έχει μεγεθυνθεί, με πολλές από τις παλιές δόξες να είναι ακόμα προσιτές.
Η παρούσα κατάσταση είναι σχεδόν παράδοξη αν σκεφτούμε τα πρώτα χρόνια του iPhone. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα της εταιρείας είναι στην πραγματικότητα δυνατή η αγορά 8 διαφορετικών iPhone, με τιμές που ξεκινούν από 459 € για το iPhone SE και φτάνουν στα 1399 € για το iPhone X 256GB.

Κάνω αυτή την εισαγωγή, γιατί ήμουν πραγματικά έκπληκτος πώς, μετά την διάθεση του νέου iPhone 8, η Apple δεν κατήργησε τα μοντέλα 6S και SE. Πρόκειται για μια παράξενη επιλογή, καθώς η Apple προσφέρει 6 προϊόντα πανομοιότυπα, μορφής και μεγέθους, με βελτιωμένο υλισμικό με την πάροδο του χρόνου, αλλά για πολλούς προσφέρουν μια πολύ παρόμοια εμπειρία χρήσης, ειδικά αν συγκρίνουμε τις εκδόσεις Plus που έχουν 3 GB μνήμης RAM.
Με την άφιξη του iPhone X, πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί στη νέα γενιά, πώς θα αλλάξει και τι θα κάνει η Apple για να βελτιώσει το σχεδιασμό. Η απάντησή μου είναι πολύ απλή: NULL.
Η Apple δεν θα κάνει τίποτα για να αλλάξει το iPhone X και την αισθητική του.
Πράγματι, πίσω από το iPhone Χ, και το μέγεθος του υπάρχει η συνειδητοποίηση ότι σίγουρα υπάρχει μια τεράστια έρευνα και, όπως η Apple έχει παράδοση, θα κρατήσει αυτό το προϊόν για πολλά ακόμη χρόνια.
Οι λόγοι είναι πολύ απλοί:

1.Το iPhone X έχει ήδη ένα στοιχείο που το καθιστά μοναδικό και έχει ήδη αντιγραφεί.
2. Το iPhone X έχει εισαγάγει μια γραφική αλλαγή διεπαφής για όλες τις εφαρμογές. Το iOS δεν κλιμακώνεται καθόλου, ακόμα σήμερα, οι προγραμματιστές δεν έχουν ακόμη όλοι προετοιμαστεί για να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους στο iPhone X πράγμα που θα το κάνουν άμεσα στο επόμενο διάστημα. Συνεπώς, είναι αδιανόητο ότι η Apple θα αλλάξει την διεπαφή μέσα στους επόμενους 12 μήνες, και μετά άϊντε πάλι από την αρχή. Κανείς στην Apple δεν το έχει κάνει ποτέ, οι αλλαγές που παρατηρούνται στην σχεδίαση κατά την τελευταία δεκαετία έχουν πάντα υπόψη από πριν τον κόσμο των εφαρμογών.
Αλλά αν το iPhone X είναι απίθανο να αλλάξει στο συνολικό επίπεδο σχεδιασμού, ποια είναι τα υποθετικά σενάρια για το τέλος του 2018;
Σε αυτή την ερώτηση είναι δύσκολο να δώσει κανείς μια ρεαλιστική και οριστική απάντηση, αλλά προσπάθησα για μια στιγμή να φανταστώ τις επιλογές της Apple λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία του iPhone και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω.
Τον Οκτώβριο του 2018, το iPhone 7 και το iPhone 8 θα βρίσκονται ακόμα στη λίστα και είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Apple μπορεί να συνεχίσει μόνο μία από τις δύο οικογένειες.
Έτσι, το Touch ID θα είναι ακόμα πραγματικότητα εδώ και για πολλά χρόνια και πιθανότατα θα είναι μια αναγκαιότητα, καθώς οι χειρονομίες δεν αρέσουν σε όλους και η αμεσότητα ενός φυσικού κουμπιού είναι προφανής.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η Apple θα ανανεώσει το iPhone 8 ξεκινώντας με την συνήθη έκδοση S. Θα είναι ένα προϊόν με παρόμοιο σχεδιασμό, ίσως πολύ μικρά καρέ και ίσως ένα iPhone με bezel και touch id στο κάτω μέρος για να ενώσει τις δύο πραγματικότητες του iPhone και τελικά να ενώσει την τρέχουσα κατάσταση, και έτσι θα υπάρχουν: Συμβατές εφαρμογές και εφαρμογές που δεν είναι συμβατές με την εγκοπή. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τα ίδια χαρακτηριστικά στο μπροστινό πάνω μέρος του iPhone X.
Προφανώς, είναι μόνον υποθέσεις επί του παρόντος εντελώς ανοιχτές στην φαντασία, αλλά, προσπαθώντας να φανταστούμε τα πάντα, το σενάριο μπορεί να μην είναι και τόσο διαφορετικό.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube