νέα για το OS X 10.9 ‘Lynx’

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2013 στις αρχές Ιουνίου θα γίνει η παρουσίαση του νέου λειτουργικού OS X στην έκδοση 10.9, με την κωδική ονομασία “Cabernet”, αλλά ίσως “Lynx” στην τελική έκδοση.
Η ιστοσελίδα 9to5Mac έχει ήδη κυκλοφορήσει μια προεπισκόπηση: Η νέα ενημερωμένη έκδοση δεν θα φέρει επανάσταση στη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος, αλλά θα προσθέσουν χρήσιμες βελτιώσεις και συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά σε επίπεδο εφαρμογής. Εδώ είναι τα 5 είδηση ​​ότι θα μπορούσαμε να δούμε:

Tab στο Finder σαν να ήταν ένα πρόγραμμα περιήγησης, το Finder θα εμπλουτιστεί με “καρτέλες” πλοήγησης πρόσθετο χαρακτηριστικό επί του παρόντος που επιτρέπεται μόνο μέσω τρίτων plugins (όπως το TotalFinder ).
Εφαρμογές σε πλήρη οθόνη multi-monitor: Ένα πρόβλημα δεν έχει λυθεί ποτέ μεχρι τωρα και που με το OS X 10.9, θα είναι η διαχείριση της πλήρους οθόνης εφαρμογής σε σταθμούς εργασίας που χρησιμοποιούν πολλαπλές οθόνες που συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό το χαρακτηριστικό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους χρήστες “pro”,
Ενισχυμένος Safari: Το μέλλον του OS X θα μπορούσε να δώσει στους χρήστες Mac εμπειρία περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης Safari ακόμη πιο ισχυρή, χάρη στις βελτιώσεις “back end”. Αυτές θα μπορούσαν να αποφέρουν οφέλη από τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας, την ταχύτητα και τη συνολική σταθερότητα.
Siri για Mac: Μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο iOS, η Siri θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή της στο περιβάλλον Mac η βοηθός φωνή στο έξυπνο iPhone 4S ξεκίνησε από την Apple θα είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της Φωνητικής αναζήτησης και για τους χρήστες Mac. Ηδη με το Mountain Lion, η Apple εισήγαγε την υπαγόρευση φωνής.
IOS Multitasking στυλ: Σύμφωνα με κάποιες φήμες, το σύστημα multi-tasking που υπαρχει στην την Apple από το iOS 4 θα μπορούσε να “περάσει” ακόμη και στο OS X. Η λειτουργία αυτή μπορεί να περιορίζεται στην προσθήκη μιάς μπάρας για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ μιας εφαρμογής η μιάς άλλης, ή θα μπορούσε να φέρει επίσης το σύστημα του «παγωματος» ενός app, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει οφέλη στους ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών ( ενίσχυση της αυτονομίας και τον περιορισμό της κατανάλωσης). Αυτό το είδος του multitasking θα εξακολουθεί να είναι μια εναλλακτική λύση σε σύγκριση με την κλασική εκείνη στην οποία έχουμε συνηθίσει.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube