Νέα εμφάνιση του CarPlay στο iOS 13

Το iOS 13 φέρνει τη μεγαλύτερη ενημέρωση στο Apple CarPlay από την πρώτη κυκλοφορία της πλατφόρμας ψυχαγωγίας αυτοκινήτου της Apple. Έτσι, με την απελευθέρωση της έκδοσης, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια επισκόπηση των καλύτερων χαρακτηριστικών που μου αρέσει από τη χρήση του iOS 13 στο αυτοκίνητο.
Η πιο εντυπωσιακή διαφορά όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά iPhone με iOS 13 με το Apple CarPlay είναι η νέα διεπαφή του πίνακα ελέγχου. Θα παρατηρήσετε κάποια ομοιώτητα με το iOS 12, αλλά όμως μόνον στην πλαϊνή μπάρα, στην Ώρα, τις μπάρες σήματος και τα πιο πρόσφατα εικονίδια εφαρμογών, αλλά όλα τα άλλα έχουν αλλάξει από την ομάδα σχεδιασμού CarPlay της Apple.

Εκτός από τo Dock, το ταμπλό χωρίζεται σε τρία ή τέσσερα πλαίσια. Το κύριο μεγαλύτερο παράθυρο χρησιμοποιείται πάντα από τους Χάρτες της Apple. Αυτός ο πίνακας θα εμφανίσει την τρέχουσα θέση σας στο GPS και εάν ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε πλοήγηση, θα εμφανίσει οδηγίες. Αν πατήσετε αυτό το παράθυρο, θα μεταφερθείτε στους Χάρτες της Apple.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και αν πατήσετε επάνω στα άλλα παράθυρα όπως αυτό της μουσικής ας πούμε.

Τα υπόλοιπα δύο ή τρία πάνελ προορίζονται είτε για Συντομεύσεις των Now Play, Siri Shortcuts, για πρόσθετες επιλογές πλοήγησης (όπως θέσεις εργασίας σπίτι και εργασία) και οδηγίες από τους Χάρτες της Apple. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις Συντομεύσεις Siri στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple CarPlay, η οποία θα μειώσει τα τρία πάνελ σε δύο.

Υπάρχει ένα νέο εικονίδιο της εφαρμογής “Ρυθμίσεις” στην αρχική οθόνη. Πατώντας αυτό θα εμφανιστεί όπως είπαμε μια λίστα επιλογών για να προσαρμόσετε την εμπειρία CarPlay. Από εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να εναλλάξετε την εμφάνιση του Art Album, να αλλάξετε τις προτάσεις του Siri στον πίνακα οργάνων και να αλλάξετε την εμφάνιση του Apple CarPlay από τη λειτουργία Αυτόματη ή Πάντα σκούρα.

Το iOS 13 περιλαμβάνει επίσης ενημερώσεις στην περιοχή CarPlay στην εφαρμογή General iPhone Settings. Φέρνοντας μια καλύτερη λίστα με εφαρμογές που θα κρύβονται ή θα εμφανίζονται στο Apple CarPlay καθώς και καλύτερη αναδιάταξη των εφαρμογών στην αρχική οθόνη.

Δυστυχώς οι επιλογές διαμοιράσματος της οθόνης ισχύει μόνον για τις εφαρμογές της Apple.
Έτσι οι χάρτες της Google ή η εφαρμογή Spotify δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην αρχική επιφάνεια του CarPlay τουλάχιστον προς το παρόν.

Η ύπαρξη των γεγονότων της εφαρμογής Ημερολόγιο του iOS υπάρχει πλέον στην αρχική οθόνη του CarPlay. Η εκκίνηση του Ημερολογίου στο Apple CarPlay αναδεικνύει μια λίστα γεγονότων για την ημέρα. Επιλέγοντας ένα θα εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες που έχετε εισάγει για το συμβάν και εάν έχει μια θέση συνδεδεμένη με αυτήν, μπορείτε να ξεκινήσετε οδηγίες μέσω των Χαρτών της Apple κατευθείαν από το μενού.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube