iPad Pro iPhone 6s Apple TV 4

apple-invite-sept-9
iPhone 6s και iPhone 6s Plus με 3D Touch και προηγμένη κάμερα 12MP το Apple TV 4 με tvOS είναι το μέλλον της τηλεόρασης για την Apple και το iPad Pro που είναι η Ναυαρχίδα στα tablets της Apple
Αναλυτικά λοιπόν:
Δύο νέα μοντέλα iPhone, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, που έρχονται να συνεχίσουν την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνώρισαν οι προκάτοχοι τους, έχοντας οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/cSTEB8cdQwo?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Όπως συμβαίνει με κάθε έκδοση “S”, και τα δύο νέα μοντέλα iPhone, διατηρούν την αισθητική και τον σχεδιασμό των προηγούμενων μοντέλων με την Apple να αναφέρεται και στο κράμα που επέλεξε για την κατασκευή του μεταλλικού κέλυφους (custom alloy Aluminum 7000 Series) και των δύο μοντέλων, που είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό από την προηγούμενη γενιά (προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λυγίσματος όπως είχε διαπιστωθεί).
Εκτός του αναβαθμισμένου 64-bit SoC με την ονομασία A9 της Apple (ενσωματώνει τον συνεπεργαστή M9, προσφέρει LTE Advanced στα 300Mbps) που συνοδεύεται από 1GB RAM, το οποίο υπόσχεται για μια ακόμη φορά κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα σε όλα τα smartphones, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus ενσωματώνουν μια νέα τεχνολογία στην οθόνη, την 3D Touch.
Η τεχνολογία αυτή μπορεί να θεωρηθεί εξέλιξη της τεχνολογίας Force Touch που συναντάμε στο Apple Watch και στο trackpad των νέων MacBook, και είναι σε θέση να αναγνωρίσει το διαφορετικό επίπεδο πίεσης που ασκεί ο χρήστης με το δάχτυλο του στην οθόνη, ενεργοποιώντας νέες λειτουργίες και χειρονομίες όπως τα “peek” (π.χ προεπισκόπηση περιεχομένου) και “pop” (αναπαραγωγή στο περιεχόμενο, είσοδο σε ένα πεδίο κ.ά) για πιο γρήγορη πλοήγηση στα μενού κάθε εφαρμογής. Μαζί έρχεται και η νέα Taptic Engine που λειτουργεί συνδυαστικά με την τεχνολογία 3D Touch.
Φυσικά, η Apple θα δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σους developers για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Μετά από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, η Apple αναβαθμίζει επιτέλους την ανάλυση της κύριας κάμερας από τα 8MP στα 12MP. Τώρα, η κάμερα που διαθέτει σύστημα φακών πέντε οπτικών στοιχείων και προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι αλλά και True-Tone LED flash είναι ικανή για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση, όπως ισχύει και στις περισσότερες Android ναυαρχίδες. Η κάμερα στο iPhone 6s Plus συνοδεύεται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας, ένα σύστημα που για ακόμη μια φορά δεν υποστηρίζει το μικρότερο μοντέλο.
Ο νέος αισθητήρας των 12 Megapixels διαθέτει 50% περισσότερα pixels σε σχέση με το παρελθόν. Στην κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Deep Trench Isolation (DTI) για να μην διαχέεται το φως στα pixels, και να μην υπάρχουν artifacts και να είναι ιδιαίτερα ακριβείς και ευκρινείς οι φωτογραφίες. H Apple υπόσχεται επίσης εκπληκτικές φωτογραφίες με πολύ λεπτομέρεια, ακόμα και αν οι λήψεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες με ελάχιστο φως.
Και η εμπρόσθια όμως κάμερα αναβαθμίζεται, φτάνοντας τα 5MP, με την Apple να χρησιμοποιεί μια ωραία τεχνική για να μιμηθεί την λειτουργία του flash, φωτίζοντας την οθόνη κατά τη λήψη της φωτογραφίας (η τεχνική ονομάζεται Retina Flash), ώστε οι χρήστες να τραβούν καλύτερες
selfies σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Νέος είναι και ο αισθητήρας Touch ID, που είναι δύο φορές ταχύτερος στην αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.
Τα νέα μοντέλα iPhone κυκλοφορούν στις 25 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένες χώρες όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία, ενώ στη χώρα μας αναμένεται να το δούμε προς τα τέλη Οκτωβρίου όπως ίσχυσε και με την προηγούμενη έκδοση. Οι τιμές αλλά και οι διαθέσιμες χωρητικότητες παραμένουν ίδιες με τα περσινά μοντέλα όσον αφορά την αμερικανική αγορά και τις τιμές συμβολαίο συγκεκριμένα. Όμως με βάση τις πρώτες τιμές που έχουν εμφανιστεί στα Apple Store της Ευρώπης, το iPhone 6s και iPhone 6s Plus τιμολογούνται πιο ακριβά από τα περσινά μοντέλα, με τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα €749 για το iPhone 6s των 16GB και στα €849 για το iPhone 6s Plus (16GB).
Να σημειώσουμε ότι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα κυκλοφορήσουν στις ίδιες αποχρώσεις (π.χ Gold, Space Grey) μαζί με μία νέα, την απόχρωση Rose Gold.

Νέο Apple TV με tvOS. Το μέλλον της τηλεόρασης για την Apple
Η Apple πιστεύει ότι το μέλλον της τηλεόρασης είναι τα… apps, και δικαιολογεί τον ισχυρισμό της, λέγοντας πως οι περισσότεροι χρήστες καταναλώνουν περιεχόμενο (π.χ μέσω Netflix) μέσω των εφαρμογών.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/wGe66lSeSXg?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Για να υποστηρίξει το όραμα της για την τηλεόραση του μέλλοντος, η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε το νέο Apple TV, που προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρό hardware, ένα νέο χειριστήριο με οθόνη αφής και μικρόφωνο, μοντέρνο OS (tvOS), νέες εμπειρίες για τους χρήστες, εργαλεία για
developers και βεβαίως το κατάλληλο App Store.
Το νέο Apple TV είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, και συνοδεύεται από ένα χειριστήριο με αισθητήρα αφής (Apple TV Remote). Στο εσωτερικό του νέου Apple TV υπάρχει ένα 64-bit A8 chip, και προσφέρει Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac με MIMO καθώς και υπέρυθρες ενώ δεν απουσιάζει μία HDMI και μία Ethernet θύρα.
Το Bluetooth 4.0 χειριστήριο διαθέτει πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενσωματώνει accelerometer και gyroscope, διαθέτει Lightning connector για την φόρτιση του, και η αυτονομία του έχει αξιολογηθεί στους τρείς μήνες ανά φόρτιση.
Σπουδαίο ρόλο βεβαίως στην εμπειρία για την διαχείριση και την αναπαραγωγή περιεχομένου (είτε αφορά σε τηλεοπτικές σειρές και σόου ή κινηματογραφικές ταινίες και μουσική αλλά και παιχνίδια) παίζει και η Siri και οι φωνητικές εντολές αλλά και το χειριστήριο με την επιφάνεια αφής, που καθιστά απλή την αναπαραγωγή ταινιών, την αναζήτηση, την μετακίνηση μπροστά ή πίσω στην κινηματογραφική ταινία που παρακολουθεί ο χρήστης κ.ά.
Η Siri έχει κεντρικό ρόλο στο Apple TV, αφού ο χρήστης μπορεί με την φωνή του να πραγματοποιεί ερωτήσεις (όπως για παράδειγμα, “ποιος παίζει σε αυτή την ταινία;” “τι έχει για να δουν τα παιδιά;” κ.ά) που αφορούν στο περιεχόμενο ή στις λειτουργίες αναπαραγωγής ή να δίνει σχετικές εντολές. Φυσικά, το Apple TV δεν αφορά μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και στην μουσική, για την οποία ισχύει, ότι ισχύει για τις κινηματογραφικές ταινίες (αγορά περιεχομένου κ.ά). Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τα Netflix, Hulu, HBO και Showtime ωστόσο ετοιμάζονται και άλλες συνεργασίες. Οι developers θα μπορούν βεβαίως να αναπτύξουν και παιχνίδια για το Apple TV, και η αμερικάνικη εταιρεία κατά την διάρκεια της παρουσίασης της δεν παρέλειψε να δείξει μερικά παιχνίδια με το νέο χειριστήριο της Apple να επιδεικνύει δυνατότητες… Wii Nunchuk αφού ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες κίνησης. Σύντομα έρχονται παιχνίδια όπως τα Star Wars, Guitar Hero κ.ά.
Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε αγορές ή ακόμα και τα… ψώνια σας από την άνεση του καναπέ ή του κρεβατιού σας, και η Apple σε συνεργασία με την GILT, πραγματοποίησε επίδειξη μίας ωραίας εφαρμογής, με την βοήθεια της οποίας ο χρήστης μπορεί να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ.
Το Apple TV θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, με 32GB αποθηκευτικό χώρο στα $149 και με 64GB αποθηκευτικό χώρο στα $199. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

iPad Pro. η Ναυαρχίδα της Apple
Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο στην σειρά iPad, λέγοντας πως οι συγκεκριμένες συσκευές μεταμόρφωσαν τον τρόπο που εργαζόμαστε, καταναλώνουμε περιεχόμενο και δημιουργούμε, στον χώρο μας ή στην δουλειά.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/WlYC8gDvutc?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Ειδικά για το δεύτερο, η εταιρεία συνεργάζεται με τις IBM και CISCO για να βελτιώσει την παραγωγικότητα σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.
Με το νέο iPad Pro, η Apple θέλει να επαναπροσδιορίσει τα tablets και την σειρά iPad προσφέροντας κορυφαίο hardware και ισχύ καθώς και πολλές λειτουργίες.
Η οθόνη του νέου iPad Pro έχει διαγώνιο 12,9 ιντσών, με αναλογία πλευρών 4:3 (με την οθόνη σε landscape mode, χωράει ολόκληρη η οθόνη του iPad Air σε portrait mode και περισσεύει άλλη τόση επιφάνεια) ανάλυσης 5,6 εκατομμυρίων pixels (2,732 x 2,048 pixels) ενεργοποιώντας
πλουσιότερες εμπειρίες κατά την αναπαραγωγή video, κατά το gaming, κατά την εκτέλεση εφαρμογών παραγωγικότητας και βεβαίως χρησιμοποιώντας multi-tasking (split-screen) κ.ά.
Η εταιρεία δημιούργησε έναν custom timing controller, και χρησιμοποίησε το καλύτερο υλικό Oxide TFT για την οθόνη του iPad Pro που υποστηρίζει τώρα και Variable Refresh Rates, ώστε η απόδοση να είναι πάντα η βέλτιστη. Στο εσωτερικό του iPad Pro εντοπίζεται το 3ης γενιάς 64bit A9X SoC, το οποίο προσφέρει διπλάσιο memory bandwidth από το προηγούμενης γενιάς A8X, διπλάσια απόδοση storage ενώ είναι 1,8 φορές ταχύτερο από και με προσφέρει δύο φορές υψηλότερη απόδοση στον τομέα των γραφικών. Σε συνδυασμό με το iOS 9 και το Metal η Apple κάνει λόγο για εκπληκτική απόδοση. Η Apple λέει ότι μπορεί να πραγματοποιεί transcoding σε τρία 4K streams ταυτόχρονα ενώ όσο αφορά στην αυτονομία της μπαταρίας, η εταιρεία προσφέρει 10 ώρες χρήσης.
Το iPad Pro διαθέτει τέσσερα ηχεία, για στερεοφωνικό ήχο που προσαρμόζεται ανάλογα τον τρόπο που το κρατάτε. Το iPad Pro είναι 6,9 χιλιοστά λεπτό και το βάρος του είναι μόλις 710 γραμμάρια.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, διαθέτει 8MP iSight camera, WiFi 802.11ac με MIMO, υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE (150Mbps) και βεβαίως ενσωματώνει Touch ID.
Μαζί παρουσιάστηκε και το Smart Keyboard, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το iPad Pro και έχει ειδική βάση στήριξης και ειδική επίστρωση στα πλήκτρα. Μαζί με το Smart Keyboard, η Apple παρουσίασε το Apple Pencil, το οποίο συνεργάζεται τέλεια με την οθόνη του iPad Pro, και ενσωματώνει στην μύτη ειδικούς αισθητήρες για να ανιχνεύουν την δύναμη, την γωνία γραφής, τον προσανατολισμό κ.ά. Αν και η μπαταρία του διαρκεί πάρα πολύ, ενσωματώνει lightning connector για την τοποθέτηση του σε κατάλληλη υποδοχή (π.χ στο iPad Pro) και την φόρτιση του. Η εταιρεία λέει ότι κατασκεύασε το stylus με την χαμηλότερη υστέρηση που υπάρχει, για να ενεργοποιήσει πολλές νέες εφαρμογές και δυνατότητες.
Εντύπωση προκάλεσε η… παρουσία της Microsoft και πιο συγκεκριμένα του Kirk Koeningsbauer στο event της Apple, για να επιδείξει το Office και τις διάφορες εφαρμογές παραγωγικότητας της εταιρείας. Το κοινό σάστισε στην αρχή… αλλά στην συνέχεια η παρουσίαση προχώρησε κανονικά με την Microsoft να επιδεικνύει τις δυνατότητες του iPad Pro σε συνδυασμό με το Apple Pen και τις εφαρμογές της στο Office. Στην συνέχεια είχε σειρά η Adobe με τον Eric Snowden για να επιδείξει τις δυνατότητες των εφαρμογών της στο νέο iPad Pro και σε συνδυασμό με το Apple Pencil.
Θα κυκλοφορήσει σε χρυσαφί, σε λευκό και σε space gray, σε τρεις εκδόσεις, με 32GB storage και WiFi, με 128GB storage και WiFi και σε 128GB storage με WiFi+Cellular με τιμές $799, $949 και $1079 αντίστοιχα. Το Apple Pencil θα κοστίζει $99 και το Smart Keyboard $169. Το νέο iPad Pro και τα αξεσουάρ του θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: , ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube