Νέος VR viewer της Apple

Το μέλλον της τεχνολογίας συνδέεται όλο και περισσότερο με την εικονική πραγματικότητα και την επαυξημένη πραγματικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές εταιρείες κινούνται προς αυτά τα νέα πεδία που πρέπει να ανακαλυφθούν. Ανάμεσά τους βρίσκουμε επίσης και την Apple που εργάζεται εδώ και πολύ καιρό για αυτές τις δύο τεχνολογίες, το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με το Apple VR, το όραμα της εταιρείας του Cupertino που είναι αφιερωμένο στον κόσμο του iPhone.
Καταρχήν για να τα καταλάβουμε όλα αυτά θα πρέπει να οριοθετήσουμε τη σαφή διαφορά μεταξύ εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς είναι δύο εξαιρετικά διαφορετικές έννοιες. Στην πρώτη περίπτωση, στην πραγματικότητα, το ανθρώπινο μάτι είναι βυθισμένο σε μια εντελώς τεχνητή πραγματικότητα, που δημιουργείται έτσι από μια μυθοπλασία, αλλά στην οποία κάποιος αισθάνεται αναπόσπαστο μέρος της σταδιοποιημένης σχέσης. Με την επαυξημένη πραγματικότητα, από την άλλη πλευρά, η περιβάλλουσα πραγματικότητα βασίζεται στη συνέχεια να προσθέσει πληροφορίες, σκηνές ή οτιδήποτε άλλο προέρχεται από τον υπολογιστή, είναι το πώς λειτουργεί το Pokemon Go, βρίσκοντας χαρακτήρες στο παιχνίδι σε πραγματικούς δρόμους των πόλεων τους.

Έχοντας καταλάβει αυτή την ιδέα, επιστρέφουμε στο έργο του VR viewer της Apple, το οποίο η εταιρεία του Cupertino θέλει να το πραγματοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα από μια κοινή εικόνα αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας μπορεί να δει κανείς πώς η λειτουργικότητα αυτής της συσκευής είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή του Samsung Gear VR. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δημιούργησε ειδικά γυαλιά όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το iPhone σας και να βυθιστείτε πλήρως στην εικονική πραγματικότητα.

Επομένως, το VR της Apple δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, αλλά απαιτεί τη χρήση του iPhone που πρέπει να τοποθετηθεί σε αυτό, στο τέλος το smartphone παράγει τα διάφορα περιεχόμενα του όπου στα οποία βυθίζεστε πλήρως. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ποιος τύπος iPhone θα είναι ο πλέον κατάλληλος για τη χρήση αυτού του VR της Apple. Περιμένουμε νέα λοιπόν για αυτό.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube