Νεο iPad mini, Liquid Retina οθόνη, 5G και υποστήριξη Apple Pencil 2

Μετά από αρκετό καιρό, η Apple αναβαθμίζει το μικρότερο iPad.

Σε 4 χρώματα, το νέο iPad mini φέρνει σημαντικές αλλαγές, τόσο εξωτερικές όσο φυσικά και εσωτερικές. Αρχικά ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος με το «απλό» iPad, με τις γνωστές καμπύλες και την παρουσία Touch ID στο κουμπί ενεργοποίησης. Η οθόνη παραμένει στις 8,3 ίντσες όμως πλέον μιλάμε για ανάλυση Liquid Retina με υποστήριξη True Tone και μικρότερα περιθώρια περιμετρικά προκειμένου οι διαστάσεις του tablet να γίνουν ακόμα μικρότερες. 

Όπως και στο iPad Air, η θυρα σύνδεσης είναι πλέον USB-C κάτι που κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη μεταφορά αρχείων αλλά και τη σύνδεση με μια σειρά από συσκευές όπως κάμερες κ.α. Στο πίσω μέρος, η κάμερα έχει ανάλυση 12MP με f/1.8, για την οποία η Apple αναφέρει ότι μπορεί να κάνει και καλές λήψεις σε σκοτεινές συνθήκες με τη βοήθεια του True Tone flash. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει η δεύτερη κάμερα 12MP η οποία είναι υπερευρυγώνια, υποστηρίζοντας τη λειτουργία Center Stage.

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε στερεοφωνικά ηχεία, Wi-Fi 6 ενώ για πρώτη φορά το iPad mini υποστηρίζει το Apple Pencil πρώτης γενιάς για χειρόγραφες σημειώσεις και γιατί όχι, ζωγραφική.

Διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα με τιμή $329 σε έκδοση Wi-Fi και 5G ενώ στα διαθέσιμα αξεσουάρ βλέπουμε και τις θήκες Smart Folio σε 5 διαφορετικά χρώματα

YouTube
YouTube