Οι εντυπώσεις μου για το Apple TV +

Το Morning Show είναι η νέα και πρώτη τηλεοπτική σειρά της Apple για κυκλοφορία στην υπηρεσίας Apple TV +.
Η εταιρεία του Cupertino έχει επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την παραγωγή της. Μιλάμε για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για δύο seasons. Πάρα πολλά αν θεωρήσουμε ότι ολόκληρο το The Game of Thrones , με τις 8 seasons του, έχει κοστίσει περίπου 560 εκατομμύρια δολάρια.
Είναι αλήθεια όμως, ότι η Apple έχει φροντίσει πολύ τις λεπτομέρειες για να κερδίσει μερικά βραβεία.
Είναι άλλωστε αυτός ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για το σωστό μάρκετινγκ.
Επίσης, επειδή λεφτά υπάρχουν, ο προϋπολογισμός που χρησιμοποιείται για την προώθηση του Apple TV + δεν είναι και πολύ χαμηλός σε σχέση με αυτόν των άλλων προϊόντων της εταιρείας (19,9 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μήνα, έναντι 38,6 εκατομμυρίων για το iPhone).
Σίγουρα δεν μπορεί κανείς παρά να εντυπωσιαστεί από τη μεγάλη δαπάνη χρημάτων. Ειδικά από μια εταιρεία που είναι πολύ προσεκτική στην διαχείριση πόρων.
Κάνει εντύπωση να ξέρεις το κόστος, 2,5 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο για τους κορυφαίους ηθοποιούς και τους 16 παραγωγούς για μία τηλεοπτική σειρά.
Αλήθεια όμως τι είναι πίσω από όλο αυτό;
Πάνω απ ‘όλα, υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει εκεί. Να επιβλέπει τη βιομηχανία ροής βίντεο , όπως έγινε με το Apple Music το 2015.
Επιτήρηση και κατάκτηση.
Επί του παρόντος, η υπηρεσία ροής μουσικής της Apple είναι στην πραγματικότητα ένας από τους πιο δημοφιλείς στον κόσμο με τα 60 εκατομμύρια συνδρομητές της.
Η Apple είναι πιθανό να περιμένει την ίδια ανάπτυξη στη βιομηχανία βίντεο από τώρα και για τα επόμενα χρόνια. Εν τω μεταξύ, παρατηρούμε αμέσως τη στρατηγική πίσω από την προσφορά.
Το πρώτο στοιχείο είναι η τιμή.
Χωρίς την καταβολή δικαιωμάτων σε τρίτους, η εταιρεία μπορεί να μειώσει την τιμή συνδρομής σε μόλις € 4,99 το μήνα. Το ίδιο σχέδιο υιοθετήθηκε για το Apple Arcade.
Αυτό μειώνει σημαντικά τον προβληματισμό για τη συνδρομή. Για μόλις € 4,99 το μήνα, (δηλαδή μια μπύρα), μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν ολόκληρο κατάλογο που ετοιμάστηκε από την Apple. Επιπλέον, οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο Apple Music μπορούν να το έχουν δωρεάν. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει πάντα το δώρο που έχει ετοιμάσει η Apple για όσους αγοράζουν τα προϊόντα της.

Όποιος αγόρασε πρόσφατα μια συσκευή, θα μπορεί να πάρει ένα έτος δωρεάν Apple TV + και να δει όλο το περιεχόμενο χωρίς να ξοδέψει ένα λεπτό.
Αυτή η στρατηγική συνδρομής μειώνει προς το παρόν το βάρος του δεύτερου και μειονεκτικού στοιχείου: δηλαδή τον μικρό κατάλογο.
Επί του παρόντος, στην πραγματικότητα, το Apple TV + περιέχει πολύ λίγες σειρές. Για να είμαι ακριβής, στην Ελλάδα μόνο 7.
Όλες παραγωγές από την Apple. Μεταξύ δέ όλων αυτών, καμία σειρά δεν περιέχει ακόμη όλα τα επεισόδια. Το κενό πιστεύω θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.
Επιπλέον, η εταιρεία αποφάσισε να δημοσιεύει ένα επεισόδιο κάθε σειράς ανά εβδομάδα, αντί να ανεβάζει όλο το περιεχόμενο ταυτόχρονα, όπως κάνει το Netflix. Μια σαφής εμπορική επιλογή που θέλει να σας ωθήσει να αγοράσετε περισσότερους μήνες συνδρομής για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την πλήρη σειρά, αντί να αγοράσετε μόνο μία και να δείτε όλα τα επεισόδια ταυτόχρονα.
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στον κατάλογο φαίνεται ότι η τρέχουσα στρατηγική της εταιρείας είναι να επικεντρωθεί στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.
Η Apple έχει επιλέξει να επενδύσει τον προϋπολογισμό της σε λιγότερες σειρές, αλλά υψηλότερης ποιότητας και αξίας, αντί να κάνει πολλές σε χαμηλότερους προϋπολογισμούς. Αυτό, αφενός, μειώνει την επιλογή, αλλά από την άλλη δημιουργεί ένα είδος εμπιστοσύνης περιεχομένου.
Έχω δει μερικές από αυτές τις σέρες αυτές τις μέρες και όλες φαίνονται πολύ καλές. Στην πράξη, ξεκινήσετε την θέαση, στην Apple TV + όλες οι σειρές είναι ωραίες, απλά αρχίστε και να είστε σίγουροι ότι θα δείτε ποιότητα.
Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Apple TV +, είναι η ποιότητα του ήχου και του βίντεο. Τα περιεχόμενα της υπηρεσίας έχουν πραγματοποιηθεί σε 4K HDR και ο ήχος είναι σε Dolby Atmos. Το εύρος ζώνης εκπομπής φτάνει τα 29 Mbps. Εάν διαθέτετε καλό σύστημα ήχου ή καλά ακουστικά, μπορείτε να απολαύσετε την ποιότητα ήχου των περιεχομένων.
Προς το παρόν, ορατό περιεχόμενο, εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα, υπάρχει επίσης μέσω των εφαρμογών που δημιουργήθηκαν για iPhone, iPad, Apple TV, Mac, Samsung Smart TV, και συσκευές Roku. Δεν υπάρχει εφαρμογή Android, όπως συνέβαινε και με το Apple Music την αρχική εποχή.

Η υπηρεσία Apple TV + , στην πράξη, έχει όλα τα τυπικά στοιχεία ενός προϊόντος της Apple (εμπειρία χρήστη εκτός από τη βελτίωση). Το περιεχόμενο είναι λίγο, αλλά ποιότητας.
Υπάρχει η δυνατότητα λήψης των περιεχομένων για προβολή εκτός σύνδεσης, αλλά δεν υπάρχει αλγόριθμος ικανός να προτείνει τα περιεχόμενα που θα μπορούσαν να εκτιμηθούν περισσότερο. Τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Όχι με αυτόν τον πολύ πενιχρό κατάλογο.

Η τιμή μοιάζει αρκετά ελκυστική, ακόμα και αν γίνει μια σύντομη διαίρεση, κάθε τηλεοπτική σειρά στο Apple TV + κοστίζει 0,55 € μηνιαίως, ενώ ένα περιεχόμενο Netflix (1,326 και 4,339 ταινίες) κοστίζει 0,002 € με βάση την εγγραφή των 15,99€ το μήνα που στοιχίζει.
Είναι περίπου 275 φορές πιο ακριβή από το Netflix, αλλά δεδομένου ότι η εταιρεία το δίνει δωρεάν σε φοιτητές και σε όσους αγοράζουν ένα νέο προϊόν Apple, το κόστος έρχεται και μειώνεται πάρα πολύ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα σε ένα χρόνο η εταιρεία θα αυξήσει σημαντικά τον κατάλογο, προσθέτοντας ιδιόκτητες σειρές και, ελπίζω, ακόμη και αυτές που έχουν άδεια από άλλες εταιρείες ταινιών.

Η ελπίδα είναι ότι, επιπλέον, με το iOS 14, η εμπειρία του χρήστη των εφαρμογών τηλεόρασης θα βελτιωθεί γενικά, επιτρέποντας στους χρήστες να κρύβουν το περιεχόμενο που δεν έχει καταχωρηθεί απο αυτούς και το περιεχόμενο που δεν περιλαμβάνεται στο ευρετήριο. Προτείνω να την ενεργοποιήσετε εάν έχετε συνδρομή φοιτητών στο Apple Music ή ένα ελεύθερο έτος για να αγοράσετε ένα νέο προϊόν. Η δωρεάν δοκιμαστική εβδομάδα είναι πολύ μικρή για να παρακολουθήσετε μια σειρά στο σύνολό της. Φτάνει μόνον για να δείτε κάποια επεισόδια για να ελέγξετε την ποιότητα του ήχου και του βίντεο.

Αν θέλετε να πληρώσετε τη συνδρομή ίσως πρέπει να περιμένετε λίγο. Τουλάχιστον έως ότου ο κατάλογος είναι πιο γενναιόδωρος, δικαιολογώντας την τιμή.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube