Οι πραγματικοί ανταγωνιστές του iPhone X
Η μακροζωία είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που κρατούν πολλούς χρήστες ευτυχείς με το iPhone τους. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Horace Dediu στην Asymco είχε υπολογίσει με βάση τους αριθμούς που αφορούν τις συσκευές που χρησιμοποιούνται ενεργά και τις νέες που πωλούνται, συγκρίνοντας δε τις πιο πρόσφατες πωλήσεις με τις τιμές πριν από λίγα χρόνια και λαμβάνοντας το σύνολο των μονάδων που θεωρούνται πιθανώς εγκαταλελειμμένες, προέκυψε ότι 2 από τις 3 συσκευές που πωλήθηκαν από το τρίτο τρίμηνο του 2013 και μετά κυκλοφορούν ακόμη, διαμορφώνοντας μια μέση διάρκεια ζωής αυτών των συσκευών σε άνω των 4 ετών. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για γενικούς αριθμούς που περιλαμβάνουν οποιοδήποτε προϊόν της Apple, αλλά σε μεγάλο βαθμό είναι στο iPhone που αναφερόμαστε. Με βάση αυτή την προϋπόθεση, τα αποτελέσματα της έρευνας για το iPhone X δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη, όπως θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Με πωλήσεις ελαφρώς χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά εξακολουθώντας να επιτυγχάνουν υψηλά έσοδα, το κύριο κίνητρο που εμποδίζει την αγορά από πιθανούς πελάτες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο υψηλό κόστος. Η έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε ο Michael Olson και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Philip Elmer-DeWitt δείχνει ότι στην πραγματικότητα η τιμή είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που κρατά μακριά από το X το δείγμα που ερωτήθηκε από 1.500 χρήστες iPhone. Αλλά δεν είναι το κύριο. Οι κύριοι ανταγωνιστές της νέας κορυφής της σειράς είναι ακριβώς οι προκατόχοι της.


Η έρευνα δείχνει τους πραγματικούς ανταγωνιστές του iPhone X: τους προκατόχους του.

Αλλά δεν είναι αυτό το κύριο συμπέρασμα. Το 44% των ερωτηθέντων απάντησε γιατί να αναβαθμιστεί αφού το iPhone που ήδη έχει λειτουργεί καλά και είναι ακόμα σε πλήρη χρήση, σε σύγκριση με το 31% που βρήκαν το Χ πάρα πολύ ακριβό. Τα χαμηλότερα ποσοστά είναι , 17%, άλλοι λόγοι, και 8% ότι η οθόνη δεν είναι αρκετά μεγάλη. Αν και είναι ένα μικρό ποσοστό χρηστών iPhone, είναι πιθανό ότι για μερικούς που έχουν ήδη ένα iPhone, είναι περισσότερο και από αρκετό. Η Apple παρέχει αρκετά χρόνια ενημερώσεις λογισμικού και ακολουθώντας τη χαμηλή τιμή του προγράμματος αντικατάστασης μπαταρίας μπορεί να αποκαταστήσει τη ζωή στη συσκευή τους.

Εκτός από την πρόσθεση όλο και περισσότερων killer χαρακτηριστικών που το καθιστούν απαραίτητο ή σχεδόν ο τρόπος για την μετάβαση, είναι να δουλέψει σε αυτό τον 31% της δυσαρέσκειας τιμής, το σενάριο που είναι όλο και πιο πιθανό, σύμφωνα και με τον Mark Gurman, είναι τα τρία μελλοντικά iPhone X που έρχονται σύντομα για να ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube