οι χάρτες της Apple

Σύμφωνα με μια έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε η βρετανική EE εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχει χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των πελατών της, η κίνηση που παράγεται από την εφαρμογή χαρτογράφησης για το δίκτυο 4G στην Ευρώπη αντιπροσώπευε το 70% απο τους Apple Maps, έναντι μόνο 25% των χαρτών της Google.

Η μελέτη τονίζει επίσης ότι στην Ε.Ε. οι Χάρτες για το iOS έχουν κερδίσει 10% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όταν στο ίδιο ήταν διάστημα είχε “μόνο” το 60%, και περίπου το 7% της αύξησης αυτής αφαιρείται μόνο από το Google Maps.

Η κίνηση δεδομένων για την χαρτογράφηση του 3G δίκτυου επιβεβαιώνει την υπεροχή των χαρτών που η Apple κατέχει στο 76% του μεριδίου αγοράς, δηλαδή βελτίωση 19 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2013, ενώ το Google Maps ανέρχεται μόνον σε 18% (- 7%).

Οι χάρτες της Apple είναι σε όλα τα iPhone και iPad από την iOS 6 και μετά και ύστερα από ένα δύσκολο ξεκίνημα που τους είχαν κατηγορήσει για μια σειρά από προβλήματα στην απόδοση των χαρτών και για την εσφαλμένη ένδειξη σε ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος – οι οποίες είχαν στοιχίσει την απόλυση του Scott Forstall, του προστατευόμενου του Steve Jobs – η εφαρμογή χαρτών του Cupertino έχει ωφεληθεί από μια σειρά από αναβαθμίσεις και βελτιώσεις χάρη στην προσεκτική καθοδήγηση του Eddy Cue, ανθρώπου με το παρατσούκλι mr. Fix-It (κος να το επισκευάσει), έτσι ονομάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν για να λύσει κάποια προβλήματα απο προϊόντα της Apple τα οποία είχε κρίνει δριμύτατα, όπως το MobileMe, το iAd και το Siri.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube