Οι developers χρησιμοποιούν OS X

dev_os

Σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα του Stack Overflow, οι developers που χρησιμοποιούν το OS X σαν βασικό λειτουργικό σύστημα είναι περισσότεροι από εκείνους που χρησιμοποιούν Linux, και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, λιγότεροι από τους μισούς developers συνολικά θα χρησιμοποιούν Windows του χρόνου.
Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι πέρυσι, το OS X ξεπέρασε το Linux για να βρεθεί στην δεύτερη θέση προτίμησης των developers όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Φέτος, έγινε ξεκάθαρο ότι αυτή η τάση ήταν μία πραγματικότητα.

Αν μάλιστα οι ρυθμοί υιοθέτησης του λειτουργικού συστήματος παραμείνουν κατά κάποιο τρόπο σταθεροί, τότε το πιθανότερο είναι στην έρευνα που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου, να διαπιστωθεί ότι λιγότεροι από το 50% των developers θα χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Windows.

Το Stack Overflow ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την πλέον περιεκτική και ολοκληρωμένη έρευνα για developers που έχει διεξαχθεί έως σήμερα, αφού στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 56.000 προγραμματιστές από 173 χώρες.

Στο development που αφορά σε φορητές συσκευές, οι περισσότεροι αναπτύσσουν εφαρμογές για το Android και λιγότεροι για το iOS (61,9% έναντι 47,5%) ωστόσο η Swift χρησιμοποιείται τώρα σχεδόν από το 33% των developers. Η Swift επίσης ήταν η δημοφιλέστερη γλώσσα μεταξύ των συμμετεχόντων, μετά την Rust.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube