διανομέας iPad στο Πανεπιστήμιο Drexel

Drexel_University-530x361

Ξέρω τι σκέφτεστε. Αν στην Ελλάδα υπήρχε ένας αυτόματος διανομέας iPad, πιθανώς θα τον ανοίγανε για να κλέψουν τα περιεχόμενα του. Αλλά μου αρέσει να φαντασιώνονται ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως στο Πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφειας.
Εκεί λοιπόν εμφανίστηκε ένας διανομέας iPad. Στο εσωτερικό του υπάρχουν 12 και μπορεί κάποος να τα ενοικιάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι να αποφορτιστεί η μπαταρία. Για να νοικιάσετε ένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα της Βιβλιοθήκης της Φιλαδέλφειας, ή ένα χαρτί του πανεπιστήμιου.

Στο iPad είναι ενσωματωμένες εφαρμογές που βοηθούν στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως Hoopla digital, Mango Languages, Overdrive και Zinio. Υπάρχουν, επίσης, μουσική και βίντεο.

Στο τέλος της ενοικίασης απλά τα τοποθετήσετε ξανά στον αυτόματο διανομέα για την επαναφόρτιση. Επίσης, όταν επανασυνδεθεί με τη βάση όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα θα διαγραφούν αμέσως.

Ετσι για την ιστορία λοιπόν
Μόλις 5 χρόνια πριν, στις 3 Απριλίου του 2010, ο Steve Jobs αποκαλύπτει το πρώτο iPad το οποίο συνάντησε αρχικά την ίδια περίπου επιτυχία με το πρώτο iPhone. Με οθόνη μεγέθους 9.7 ιντσών με αναλογία 4:3 και ανάλυση 1024 x 768, δεν ήταν από τα πιο λεπτά tablets, με το πάχος να φτάνει τα 13 χιλιοστά. Τροφοδοτούνταν από μονοπύρηνο επεξεργαστή Apple A4 στο 1GHz, 256MB μνήμης RAM, χωρίς κάμερα, με μπαταρία του διαρκούσε ως και 10 ώρες και το σημαντικότερο “έτρεχε” σε iOS και σε εφαρμογές που ήταν ειδικά προσαρμοσμένες για την οθόνη του.
Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν, βρισκόμαστε ήδη στο iPad Air 2 με αρκετά πιο λεπτό σχεδιασμό, μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, τριπύρηνο επεξεργαστή και σημαντικά μειωμένο βάρος. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να χρησιμοποιείται ένα tablet παραμένει ο ίδιος, κάτι μεταξύ ενός φορητού υπολογιστή και ενός e-reader, ενώ παρατηρείται μια σταδιακή αντικατάστασή του από τα phablets, τα μεγαλύτερου μεγέθους smartphones. Όπως αρκετοί αναλυτές διαπιστώνουν, το iPad είναι μια φορητή συσκευή, αλλά όχι πλήρως αφού ο χρήστης δε το έχει πάντα μαζί του, κάτι που θα περιορίσει σημαντικά τη μελλοντική του ανάπτυξη.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του πρώτου Apple iPad από τον Steve Jobs

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/_KN-5zmvjAo?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube