Παίζοντας με τις Συντομεύσεις

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι μια συντόμευση;
Μια συντόμευση είναι ένας γρήγορος τρόπος για τη διεκπεραίωση μίας ή περισσότερων εργασιών με τις εφαρμογές σας. Η εφαρμογή «Συντομεύσεις» σάς επιτρέπει να δημιουργείτε δικές σας συντομεύσεις με πολλά βήματα. Για παράδειγμα, επειδή δεν μπορείτε απλώς να πείτε στην Siri να βρει την διεύθυνση μιας τοποθεσίας στα Ελληνικά, και αν τελικά την δώσετε στα Αγγλικά θα ανοίξουν οι χάρτες της Apple – άσχετα αν εσείς θέλετε να εμφανίζετε στους Χάρτες της Google αντί για τους Χάρτες της Apple.
Αποφάσισα λοιπόν για αυτό τον λόγο να δημιουργήσω μία εντολή, χάρη στην εφαρμογή Συντομεύσεις που μπορείτε να κάνετε λήψη από το App Store αρκεί να τρέχετε iOS 12 στο iPhone σας. Μπορείτε έτσι λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την Siri με τους Χάρτες Google και μάλιστα δίνοντας την διεύθυνση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!.
Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης της διαδικασίας των τριών βημάτων που δημιούργησα και θα σας καθοδηγήσω πως γίνετε κάτω από τη φωτογραφία:

Καταρχάς ανοίγουμε την εφαρμογή Συντομεύσεις και δημιουργούμε μία νέα συντόμευση στην οποία δίνουμε ένα όνομα, έτσι στην δίκη μου περίπτωση την ονόμασα Google χάρτες.
Επιλέγουμε την πρώτη μεταβλητή που είναι η υπαγόρευση κειμένου
Σαν γλώσσα επιλέγουμε τα Ελληνικά, καθώς και διακοπή ακρόασης μετά από παύση.
Για την επιβεβαίωση της διεύθυνσης την οποίαν θα ζητήσουμε φωνητικά δημιουργούμε μια ερώτηση για εισαγωγή.
Στην περίπτωση τη δική μου η ερώτηση είναι εάν “Είναι σωστό”, και η προεπιλεγμένη απάντηση είναι το κείμενο που έχουμε υπαγορεύσει νωρίτερα.
Κατόπιν επιλέγουμε την εμφάνιση οδηγιών των χαρτών και για εφαρμογή χαρτών, επιλέγουμε τους χάρτες της Google, και σαν λειτουργία επιλέγουμε την οδήγηση.
Έτσι δημιουργούμε την συντόμευση.
Αν θέλουμε τώρα επιλέγουμε να καλείτε η συντόμευση με την Siri.
Στην περίπτωση την δίκη μου επέλεξα την εντολή “Ehi Siri Google Maps”


Να και το video χρήσης της συντόμευσης

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε έτοιμη την συντόμευση στο iPhone σας.
Την εφαρμογή Shortcuts μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το App Store. Όπως επίσης και τους χάρτες της Google.
Αυτές οι δύο εφαρμογές πρέπει να είναι εγκατεστημένες στο iPhone σας για να λειτουργήσει η συντόμευση μου.

YouTube
YouTube