πιό πολλά tablets to 2016


Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι πωλήσεις των tablets αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας πίσω τους τα laptop και τα notebooks σηματοδοτώντας έτσι ένα πιθανό τέλος της εποχής τους και την έναρξη μίας νέας τεχνολογικής περιόδου.

Τα tablets έκαναν την είσοδό τους στην αγορά πολύ πρόσφατα, το 2010, όταν η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το επαναστατικό iPad, διευρύνοντας τον κύκλο των θαυμαστών της, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό τα iPad2 και new iPad.

Παράλληλα, η μεγάλη δημοτικότητα των tablets «δελέασε» και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν τις προσταγές της νέας αυτής ανερχόμενης μόδας. Η Samsung, η Google και η ASUS ήταν μόλις μερικές από τις γνωστές εταιρείες που μπήκαν στο παιχνίδι και ανταγωνίζονταν παρουσιάζοντας tablets με χαμηλότερο κόστος.

Το ενδιαφέρον του κόσμου παρέμενε αμείωτο. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αγοράσουν μία τέτοια συσκευή που θα μπορούν να κουβαλούν παντού μαζί τους και να σερφάρουν στο Διαδίκτυο ευκολότερα απο ότι με ένα laptop.

Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση φυσικά, αύξησε και τον ανταγωνισμό των εταιριών, οι οποίες παρουσίαζαν συνέχεια όλο και καλυτερες εφαρμογές και λειτουργίες για τα tablets, πλησιάζοντας σχεδόν τις δυνατότητες ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

Με βάση τα δεδομένα ζήτησης και απήχησης των tablets, η NPD DisplaySearch δημιούργησε ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται η πορεία που θα ακολουθήσουν οι πωλήσεις των tablets τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, οι πωλήσεις το 2016 θα φτάσουν τα 350 εκατομμύρια κομμάτια ξεπερνώντας τους φορητούς υπολογιστές (notebooks) για πρώτη φορά. Όσο για τα επόμενα χρόνια, η πορεία φαίνεται πως θα είναι ακόμα καλύτερη, αφού το 2017 τα tablets θα φτάσουν τις 416 εκατ. πωλήσεις.

Στο γράφημα που ακολουθεί, εμφανίζονται με μπλε χρώμα οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών, με πορτοκαλί των netbooks και με πράσινο οι πωλήσεις των tablets. Τα συμπεράσματα είναι προφανή.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube