Που οφείλονται τα bugs στην Apple?

Η Apple είχε μία φήμη για την προσοχή της στη λεπτομέρεια, κάτι που τείνει πλέον να εξαλειφθεί με τις πρόσφατες κυκλοφορίες νέου λογισμικού, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο bugs.

Το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα στην Apple είναι δύσκολο να το μάθουμε. Ωστόσο ο επικεφαλής software της εταιρίας, Craig Federighi, με πρόσφατη δήλωση στο Bloomberg, έχει δεσμευτεί σε νέα στρατηγική η οποία θα επικεντρώνεται σε ποιοτικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει και προηγούμενες αναφορές που θέλουν το iOS 12 να επικεντρώνεται σε αξιοπιστία και σταθερότητα και όχι σε νέα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν έχουμε:
Γενική βελτίωση του λογισμικού
Εγγύηση ότι τα νέα iOS χαρακτηριστικά θα κυκλοφορούν στο ευρύ κοινό με βάση πάντα τις αρχικές ανακοινώσεις και όχι με καθυστερήσεις
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω θα πρέπει να αφαιρεθεί η πίεση από τις ομάδες για να παρουσιάσουν κάθε χρόνο νέα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

“Η ομάδα του Graig Federighi θα έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει σε νέα χαρακτηριστικά και να εστιάσει σε σημαντικές βελτιώσεις στο παρασκήνιο χωρίς την πίεση για ετήσια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που σκοπό θα έχουν να δείξουν την πρόοδο του λογισμικού. Η εστίαση στην ποιότητα θα έχει στόχο ότι η Apple θα καταφέρει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων που κάνει κάθε καλοκαίρι στο WWDC συνέδριο της χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό εν μέρη αποτελεί μια έμμεση αναγνώριση της Apple αυτού που πολλοί χρήστες έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό. Ότι μέρος του λογισμικού της Apple έχει γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητο σε bugs και χαρακτηριστικά που δεν έχουν ολοκληρωθεί στο 100% με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.”

Οι μηχανικοί πλέον θα έχουν την αρμοδιότητα να καθυστερούν χαρακτηριστικά του λογισμικού όταν πιστεύουν πως δεν είναι έτοιμα για το ευρύ κοινό.

“Η απόφαση αυτή της Apple θα δώσει στους μηχανικούς της περισσότερο χρόνο να τελειοποιήσουν το λογισμικό. Αυτό θα είναι μια αλλαγή κουλτούρας για την εταιρεία στον τομέα αυτό που για χρόνια πίεζε τις ομάδες της να παρουσιάσουν γρήγορες και πολλές αναβαθμίσεις με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους χρήστες και να κάνουν τους ανταγωνιστές να δείχνουν πιο αργοί στον χώρο αυτό”

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η κωδική ονομασία του iOS 12 είναι “Peace”.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube