Πώς να μετατρέψετε αρχεία PDF σε Word

Η μορφή PDF είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την κοινή χρήση εγγράφων, επειδή διατηρεί τη μορφοποίηση και διασφαλίζει ότι τα έγγραφα δεν τροποποιούνται (π.χ. συμβάσεις, συμβόλαια). Ωστόσο, μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κείμενο ενός αρχείου με μορφή PDF. Μπορεί να χρειαστεί να αντιγράψετε μια παράγραφο, μια σελίδα ή περισσότερες και να την επεξεργαστείτε σε ένα έγγραφο Microsoft Word ή σε άλλο επεξεργαστή κειμένου ή επεξεργαστή κειμένου. Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε κείμενο σε ένα PDF, πιθανότατα θα βρείτε παράξενες αποστάσεις ή δεν θα αντιγραφούν όλα και συχνά θα χαθούν στυλ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, ωστόσο, για να μετατρέψετε ένα PDF σε μορφοποιημένο κείμενο, αλλά το πιο οικονομικό προσφέρεται από το Automator του Mac OS X.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Automator για να δημιουργήσετε μια ροή εργασιών που μπορεί να εξαγάγει κείμενο από ένα αρχείο PDF και να την αποθηκεύσει ως κείμενο ή έγγραφο RTF. Ανοίξτε λοιπόν το Automator, που βρίσκεται στο φάκελο “Εφαρμογές”. Στην πρώτη οθόνη που εμφανίζεται, επιλέξτε “Ροή εργασίας”.

Στο πεδίο εσωτερικής αναζήτησης του Automator, πληκτρολογήστε “να ζητούνται στοιχεία Finder” και σύρετε τη δράση στο μεγάλο πλαίσιο στα δεξιά.

Τώρα αναζητήστε και προσθέστε κείμενο εξαγωγής PDF και σύρετε τη δράση κάτω από την πρώτη. Αυτή η δεύτερη ενέργεια του Automator σάς επιτρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να αποθηκεύσετε το κείμενο που εξάγεται από το αρχείο PDF ως απλό κείμενο ή RTF. Στις περισσότερες περιπτώσεις, προτιμάται η δεύτερη επιλογή επειδή διατηρεί τη μορφοποίηση, όπως το έντονο και το πλάγια κείμενο. Το Word, το Apple TextEdit, οι σελίδες και άλλοι συντάκτες κειμένων μπορούν να χειριστούν τη μορφή RTF.

Πατήστε ⌘-S. Επιλέξτε ένα κατάλληλο όνομα για να δώσετε στη ροή εργασίας, για παράδειγμα Από PDF σε RTF και επιλέξτε Εφαρμογή από το αναπτυσσόμενο μενού Doc Format. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση (η εφαρμογή θα είναι στο φάκελο “Εφαρμογές” στο Mac).

Ξεκινήστε τη νεοσυσταθείσα εφαρμογή με το Automator, μετά από μερικά δευτερόλεπτα αναμονής θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου για να επιλέξετε το αρχείο PDF, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή” και στη συνέχεια αφήστε το Automator να κάνει τη δουλειά του.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube