Στα ταμεία της Apple, υπάρχουν 202 δισ $

Apple-money
“Έχουμε περισσότερα χρήματα από ό, τι χρειαζόμαστε,” είπε ο Tim Cook πριν από τρία χρόνια. Παρά αυτήν την διαπίστωση, η εταιρεία συνεχίζει να συσσωρεύει δισεκατομμύρια από τρίμηνο σε τρίμηνο κάθε χρόνου. Με βάση τα πορίσματα του τρίτου οικονομικού τριμήνου του 2015, η εταιρεία βλέπει στα αποθεματικά της μέχρι και 202 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα τεράστιο ποσό, ίσο με λίγο περισσότερο από το 1/4 της αξίας της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης. Η Google, για παράδειγμα, έχει 62.
Η Apple θα μπορούσε να δαπανήσει αυτά τα χρήματα για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της πολύ περισσότερο από ό, τι σήμερα. Ο φόβος των διαχειριστών της, κατά τη γνώμη μου, είναι να μην χάσουν τον έλεγχο της ανάπτυξης της εταιρείας. Αυτό οδηγεί σε μια πολύ συνετή διαχείριση.
Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία είχε 194 δισεκατομμύρια. Και βελτίωσε τα κέρδη της κατά 10,7 δισεκ τους τελευταίους τρεις μήνες. Έτσι 13 δισεκατομμύρια δόθηκαν στους μετόχους, με τις τιμές των ομολόγων να είναι πολύ ανταγωνιστικές.

Έτσι, παρά την διανομή μερισμάτων στους μετόχους, η επαναγορά των ιδίων και των επενδύσεων, από την Apple συνεχίζονται να συσσωρεύονται χρήματα. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple υπερβαίνει τα 750 δισεκατομμύρια.

Μακάρι να μπορούσε να βγει αληθηνό το σενάριο για εξαγορά του Ελληνικού χρέους από την Apple!!

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube