Συσκευή Apple για μέτρηση αρτηριακής πίεσης

Το γεγονός ότι η Apple ενδιαφέρεται για τον ιατρικό τομέα δεν είναι σίγουρα κάτι νέο σήμερα: για το λόγο αυτό η εταιρεία του Cupertino ασχολείται με την εφαρμογή διαφόρων λύσεων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν την υγεία τους, όπως ήδη κάνουν πολλές άλλες μάρκες της φορητών συσκευών στην αγορά.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 20180153418 A1 που δημοσιεύθηκε χθες από την USPTO και υποβλήθηκε από την Apple τον Ιούνιο του 2016, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα περιγράφεται η λειτουργία ενός μη αναγνωρίσιμης φορητής συσκευής (αλλά η λύση θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε ένα μελλοντικό Apple Watch) ικανής να μετρά την πίεση του χρήστη.

Η λύση λοιπόν θα μπορούσε να είναι μια οθόνη αφής με σύνδεση Bluetooth (το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας απλώς εξηγεί πως μπορεί να υπάρχει, αλλά εμφανίζονται και διαφορετικές λύσεις). Μια σειρά αισθητήρων ανιχνεύει την συστολική και διαστολική πίεση, μετακινώντας μικρούς υποδοχείς (τακάκια που μπορούν να διογκωθούν και να ξεφουσκωθούν) σε επαφή με τον καρπό του ατόμου, παρέχοντας ακριβή μέτρηση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Αυτή τη στιγμή το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει κατατεθεί δεν έχει ακόμη χορηγηθεί, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι σύντομα θα μπορούσαμε να βρούμε αυτόν τον τύπο λύσης μέσα σε ένα μελλοντικό Apple Watch ή μια ad hoc συσκευή της Apple. Για να υιοθετηθεί αποτελεσματικά η τεχνολογία θα απαιτηθεί η έγκριση από τον ρυθμιστικό φορέα FDA – (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.)

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube