σφάλμα στο UNIX σε κίνδυνο η ασφάλεια του OS X


Οι ερευνητές του Metasploit έχουν αναφέρει ένα σημαντικό σφάλμα στην πλατφόρμα UNIX, η ίδια που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του OS X, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο λειτουργικό σύστημα της Apple. Το σφάλμα αναφέρεται στην εντολή sudo που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο root δίνοντας, στην πράξη, πλήρη έλεγχο του υπολογιστή.
Εάν ένας εισβολέας θα μπορούσε να ορίσει την ημερομηνία του Mac σας σε 1 Ιανουαρίου, του 1970 [1] με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, μπορεί μέσα από την εντολή sudo, να μπεί στο υψηλότερο επίπεδο ελέγχου του Mac σας, ώστε να έχει πλήρη εξουσία: θα μπορούσε να εγκαταστήσει το λογισμικού, αντιγράψρι τα αρχεία στο εσωτερικό, να διαγράψει, έγγραφα και πολλά άλλα.
Προς το παρόν, η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ένα patch για την επίλυση του προβλήματος. Η συμβουλή είναι πάντα να είναι προσεκτικοί τι θα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, και ειδικά εάν παρατηρήσετε ότι το Mac σας έχει τελειώσει στη δεκαετία του ’70 καλύτερη αποσύνδεση από το δίκτυο.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube