σχεδιαστικό λάθος iPhone 6 και iPhone 6 Plus

image

Πλήθος από μαρτυρίες κατόχων iPhone 6 και iPhone 6 Plus και ανεξάρτητων τεχνικών δημοσιεύει το γνωστό για την αποσυναρμολόγηση συσκευών iFixit.org, για ένα πρόβλημα που κάνει την οθόνη ολοένα αυξανόμενου αριθμού των iPhone του 2014 να μην ανταποκρίνονται σωστά στην αφή. Οι ίδιοι μεταφέρουν πως η επίσημη υποστήριξη της Apple δεν αναλαμβάνει την επιδιόρθωση, μια λιγότερο ακριβή αλλά και εφικτή λύση από την προτεινόμενη αγορά του νεότερου iPhone, ενώ παράλληλα η εταιρεία τα βάζει με τους μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς που αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αυτούς, το πρόβλημα εκδηλώνεται με την εμφάνιση μιας μικρής μπάρας στο επάνω μέρος του τηλεφώνου, η οποία τρεμοπαίζει. Τραντάζοντας το τηλέφωνο ή κάνοντας επανεκκίνηση με το power on/off, η μπάρα δεν εμφανίζεται και το πρόβλημα μοιάζει παροδικό, εντούτοις χρήστες και τεχνικοί βεβαιώνουν ότι η «νόσος της αφής» έχει ήδη πλήξει το τηλέφωνο. Η ανταπόκριση σε κάθε άγγιγμα αρχίζει να γίνεται προβληματική και τελικά, η οθόνη αφής δεν λειτουργεί.

Πάντως, το πρόβλημα δεν επιλύεται με την αντικατάσταση της οθόνης αφής, αφού δεν βρίσκεται σε αυτή, αλλά στην ασθενή συγκόλληση δύο ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό της συσκευής, τσιπ τα οποία αναλαμβάνουν να μεταφράσουν τρόπον τινά τις εντολές που έδωσε ο χρήστης με το άγγιγμα της οθόνης αφής. Μάλιστα, οι ανεξάρτητοι τεχνικοί εξηγούν ότι το πρόβλημα ξεκινά από το γνωστό bendgate -iPhone 6 και iPhone 6 Plus καμπυλώνονται -ιδιαίτερα όταν τοποθετούνται στην πίσω τσέπη του παντελονιού- και έτσι η διασύνδεση των κυκλωμάτων γίνεται ολοένα πιο αδύναμη. Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η επανασυγκόλλησή τους και η πρόνοια για να παραμείνουν συνδεδεμένα τα λογικά κυκλώματα, εξηγούν δημοσιεύοντας μάλιστα σχετικό βίντεο.

iPhone 6 Plus Touch Defect in Action
Here is a short video to show what the iPhone 6 Plus touch defect looks like at its’ finest. If you have a phone that is doing this, it will need logic board repair to fix it.
Δημοσιεύτηκε από STS Telecom στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Ακόμα, η αντικατάσταση του τηλεφώνου με το ίδιο μοντέλο δεν συνιστά λύση, γράφουν οι ανεξάρτητοι τεχνικοί, το σχεδιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει στα νεότερα iPhone 6S/6S Plus όπου τα επίμαχα IC έχουν ένα μεταλλικό έλασμα που τα κρατά σταθερά στη θέση τους.

iFixIt.org και χρήστες έχουν ενημερώσει την Apple, και η εταιρεία δεν μπορεί να γνωρίζει το πρόβλημα, «δεν κάνει όμως απολύτως τίποτα γι’αυτό» καταγγέλλουν. Μάλιστα, τα post που υπέβαλλαν διακεκριμένοι τεχνικοί στα επίσημα φόρα αλληλοϋποστήριξης των χρηστών iPhone της Apple λογοκρίθηκαν καθώς παραπέμπουν σε μη εξουσιοδοτημένη τεχνική υποστήριξη. Η Apple συνιστά αντικατάσταση του τηλεφώνου -χωρίς χρέωση εάν η συσκευή τελεί ακόμα υπό εγγύηση-, καθώς μια αποτυχημένη λεπτή επέμβαση στα ολοκληρωμένα κυκλώματα μπορεί να καταστρέψει την μητρική πλακέτα.

H Apple θα έπρεπε να αναγνωρίσει το σχεδιαστικό λάθος της, υποστηρίζουν κάποιοι, τα περιστατικά είναι πολύ κοινά και όποιος δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσει στο μέλλον, ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη μεταξύ των χρηστών και του κατασκευαστή.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube