Τέλος το Aperture στο MacOS 10.15
Υπήρξε μια εποχή που το Aperture της Apple χρησιμοποιούνταν για τη ημι-επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφιών. Αλλά από τότε όλα άλλαξαν με τη συνεχή ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων όπως το Adobe Lightroom και, πάνω απ ‘όλα, μετά την εισαγωγή της νέας (τότε) εφαρμογής Foto.
Ήδη από το 2014 η ανάπτυξη διακόπηκε και στη συνέχεια το 2015 το Aperture αφαιρέθηκε από το Mac App Store, αλλά υπήρχε ενημέρωση αν κάποιος εξακολουθούσε να βασίζεται σε αυτή τη σουίτα, γνωρίζουμε όμως τώρα ότι το τέλος πλησιάζει. Στην πραγματικότητα, χάρη σε ένα επίσημο έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύεται από την Apple, μαθαίνουμε το αναπόφευκτο και τελικό κλείσιμο: Το Aperture δεν θα είναι πλέον εκτελέσιμο από τις μελλοντικές εκδόσεις του macOS που θα εισαχθούν μετά την τρέχουσα Mojave.
Όμως, η Apple δεν περιορίζεται μόνον να αποφασίσει το τέλος του λογισμικού της, αλλά προσφέρει, όπως είναι συνηθισμένο, κάποιες προτάσεις σχετικά με τα περάσματα που πρέπει να εκτελεστούν για να μεταφερθούν οι βιβλιοθήκες προς την ιδιόκτητη εφαρμογή Foto ή για να εκτελέσετε την ίδια διαδικασία προς το Adobe Lightroom.

Οι οδηγίες περιγράφονται λεπτομερώς στην επίσημη σελίδα που είναι διαθέσιμη.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

YouTube
YouTube