Τίτλοι τέλους για την σειρά AirPort

Όπως έγραψε το 9to5Mac χθες: H Apple και επίσημα αποχωρεί από την αγορά των ασύρματων router. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα AirPort Express, AirPort Extreme, καθώς και τα 2 μοντέλα του AirPort Time Capsule.

Υπήρξε μια εποχή που η Apple έκανε τους δικούς της δρομολογητές. Η εταιρεία τους είχε παρουσιάσει το 1999 για να επιτρέψει την ανάπτυξη των νέων πρωτοκόλλων WiFi. Οι υπολογιστές της Apple, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από το γράμμα “i” πριν από το όνομα, ήταν οι πρώτοι που υποστήριζαν το Διαδίκτυο.
Τώρα, σε απόσταση 19 ετών, η εταιρεία αποφάσισε να μην τα συνεχίσει πια. Το AirPort Express δεν έχει ενημερωθεί από το 2012, το Extreme και το Time Capsule από το 2013.
Από το 2016, η ανάπτυξη των νέων μοντέλων είχε σταματήσει εντελώς. Η τελευταία ενημέρωση υλικολογισμικού χρονολογείται από πέρυσι.
Το Bloomberg είχε αναφέρει πίσω τον Νοέμβριο του 2016 ότι η Apple είχε καταργήσει την ομάδα των μηχανικών της που ασχολούνταν αποκλειστικά με τα routers της.
Ίσως τα προϊόντα δεν ήταν αρκετά καταναλωτικά λόγω της τιμής τους και, ίσως, δεν ήταν ακόμη τόσο επαγγελματικά όσο πριν, λόγω της εξαιρετικής απλοποίησης του AirPort Utility για το macOS.
Πρόσφατα η ανακοίνωση της υποστήριξης του AirPlay 2 για το AirPort Express με έκανε να ελπίζω για μια μελλοντική αναβάθμιση υλισμικού αλλά…
Παρ’ όλα αυτά όμως επίσημα η Apple δήλωσε στο 9to5Mac

“Σταματάμε την παραγωγή των AirPort συσκευών. Θα είναι διαθέσιμα στο apple.com και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Apple μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων”

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια έκπτωση στις συσκευές αυτές της Apple αλλά σίγουρα τα καταστήματα και οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της εταιρείας θα προβούν σε μειώσεις σύντομα έτσι ώστε να εξαντλήσουν το διαθέσιμο στοκ το συντομότερο δυνατό.

Όσοι επίσης θέλατε μια αξιόπιστη λύση back up και είχατε ως βάση το Time Machine και το AirPort Time Capsule θα πρέπει να ξεκινήσετε να σκέφτεστε την iCloud λύση της Apple.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube