Τα προσωπικά δεδομένα στην Apple


H Apple ανακοίνωσε, πως θα παρέχει εργαλεία έτσι ώστε να βοηθήσει τους προγραμματιστές της να συμβαδίσουν απόλυτα με τις νέες νομοθετικές αλλαγές περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που θα ενεργοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 25 ΜαΪου, θα έχουν ως αποτέλεσμα οι χρήστες να έχουν πρόσβαση και να βλέπουν πληροφορίες για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές. Επιπλέον, η Apple σημειώνει ότι θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάζουν τα δεδομένα που διαθέτει γι’ αυτούς.

“Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές της έτσι ώστε οι εφαρμογές τους να είναι πλήρως συμβατές με το General Data Protection Regulation (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Apple θα παρέχει εργαλεία που θα διευκολύνουν τα αιτήματα των χρηστών. Αυτά τα αιτήματα θα συμπεριλαμβάνουν την δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων των δεδομένων που έχουν συλλεχτεί για ένα χρήστη, την δυνατότητα της προσωρινής απενεργοποίησης ή περιορισμένης πρόσβασης σε δεδομένα ενός χρήστη καθώς ακόμη και την πλήρη διαγραφή των δεδομένων ενός χρήστη. Οι χρήστες θα μπορούν αν θέτουν αυτά τα αιτήματα στην Apple ή απευθείας στους προγραμματιστές μιας εφαρμογής”

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί που θα μπουν σε λειτουργία ακολουθούν το σκάνδαλο Cambridge Analytica που έφερε “σεισμό” στο facebook, καθιστά πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για το πώς οι οργανισμοί διαχειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών, ενώ επιβάλλει πιο σκληρές ποινές για παραβιάσεις τους.

 

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube