τα σχέδια για την διαχείριση των $100 δις


Τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας με σκοπό την ανακοίνωση των αποφάσεων της εταιρείας σχετικά με τα αποθέματα σε μετρητά που διαθέτει.

Ο Tim Cook και ο Peter Oppenheimer θα λάβουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, η οποία δεν θα περιέχει οικονομικά στοιχεία για τρέχον τρίμηνο ή άλλα θέματα εκτός από τα μετρητά.

Αν και δεν διαθέτουμε κάποιο στοιχείο σχετικά με το τι πρόκειται να ανακοινωθεί η πλειοψηφία συμφωνεί στην ανακοίνωση μερισμάτων για τους μετόχους. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα καθώς εδώ και πολλά χρόνια η Apple έχει αποφύγει τη δημιουργία μερισμάτων.

Ο Steve Jobs ανέκαθεν προτιμούσε να κρατάει τα χρήματα της εταιρείας και να τα επενδύει σε εξαγορές εταιρειών, διασφάλιση εξαρτημάτων κτλπ αντί για την δημιουργία μερισμάτων. Είναι προτιμότερη η ασφάλεια που σου δίνουν 100 δις δολάρια σε αποθεματικό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στις παγκόσμιες αγορές.

Σε κάθε περίπτωση η τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα της Apple εδώ.

Ανανέωση 19/3/12 15:25

Τη διανομή τακτικού μερίσματος ύψους 2,65 δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της εξήγγειλε η Apple, η οποία ανακοίνωσε επίσης ένα γιγάντιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων, το οποίο θα ξεκινήσει τη χρήση του 2013.

Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ετών και βασικός στόχος του είναι να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την παροχή δικαιωμάτων προαίρεσης και μπόνους σε μορφή μετοχών στους εργαζομένους.

«Δαπανήσαμε κάποια χρήματα για να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην επιχείρησή μας, προχωρώντας σε αύξηση των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη, εξαγορές, επέκταση του δικτύου καταστημάτων, στρατηγικές προπληρωμές και αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών στην αλυσίδα προμηθειών, καθώς και στην επέκταση των υποδομών μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον», αναφέρει στη δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, τα πρώτα τρία χρόνια των προγραμμάτων που θα εκπονήσει αναμένεται να δαπανηθούν 45 δισ. δολάρια.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube