το εξελιγμένο σύστημα αρχείων APFS

Μετά από μια περίοδο δοκιμών που διήρκεσε 2 μήνες, εδώ και τρεις ημέρες είναι διαθέσιμη μέσω OTA η έκδοση 10.3 του iOS για συμβατές συσκευές, φέρνοντας νέες δυνατότητες, χαρακτηριστικά και διορθώσεις.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό κατά γενική ομολογία είναι το νέο σύστημα αρχείων που έρχεται μαζί με με το iOS 10.3 με την ονομασία APFS και το οποίο αντικαθιστά το HFS+ του οποίου οι ρίζες πάνε πίσω αρκετά στο χρόνο και συγκεκριμένα πριν από 31 χρόνια. Όπως γνωρίζουμε ήδη από τη δοκιμαστική περίοδο, το APFS είναι βελτιστοποιημένο για αποθήκευση και ανάγνωση αρχείων από flash μνήμες και SSD, ενώ περιλαμβάνει καλύτερη κρυπτογράφηση αρχείων. Ακόμα, βελτιστοποιεί τη διαδικασία του backup ενώ είναι πιο αποδοτικό στη διαχείριση του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου, οδηγώντας γενικά σε μια πιο σταθερή πλατφόρμα.
Σε iDevices που έχει εγκατασταθεί το iOS 10,3 φαίνεται να δείχνουν μεγαλύτερες ποσότητες διαθέσιμου χώρου, καθώς και μεγαλύτερες ικανότητες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μετατροπή σε APFS είναι η μείωση του μεγέθους που απαιτείται για την κατάτμηση OS.

Όσοι αποφασίσουν να αναβαθμίσουν το iPhone ή το iPad τους στην τελευταία έκδοση, προτείνεται να προχωρήσουν πρώτα στη διαδικασία του backup από τη στιγμή που η αναβάθμιση φέρνει το νέο σύστημα αρχείων. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Apple αναφέρει ότι η αναβάθμιση δεν οδηγεί σε κάποια διαγραφή αρχείου ή αρχείων.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube