Το Θέατρο Steve Jobs κερδίζει βραβείοΤι συμβαίνει όταν κατασκευάζετε μια ολόκληρη κρυσταλλική δομή, με 44 πάνελ ύψους 7 μέτρων, στα οποία στηρίζετε ο μεγαλύτερος δίσκος τιτανίου στον κόσμο;
Συμβαίνει ότι η παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα ενδιαφέρεται για αυτό το έργο.
Αυτό συνέβη λοιπόν με το Θέατρο Steve Jobs. Την δομή, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Apple Park, και είναι το επίσημο θέατρο της Apple. Ο τόπος όπου η εταιρεία παρουσιάζει τα προϊόντα σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σχεδιασμένο από τους Eckersley O’Callaghan & Arup, η δομή δημιουργήθηκε από την Foster & Partners, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των Apple Stores εδώ και χρόνια. Μια δομή στην οποία πρόσφατα απονεμήθηκαν στην κατηγορία Structural Artistry βραβεία, στον διαγωνισμό Structural AWARD.

Το άτριο του θεάτρου Steve Jobs αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα των προόδων της δομικής τεχνολογίας γυαλιού που γεννήθηκε από τη σχέση μεταξύ της Apple και της EOC. Η οροφή από ανθρακονήματα των 47 μέτρων είναι η μεγαλύτερη του είδους, αποτελούμενη από 44 ακτινικά πάνελ, τα οποία μονταρίστικαν στη θέση τους πριν ανασηκωθούν στο ίδιο μέρος. Αυτή η οροφή των 80 τόνων υποστηρίζεται από γυάλινο κύλινδρο ύψους 7 μέτρων, που δημιουργείται από τις γυάλινες πλάκες, καθεμία από τις οποίες αποτελείται από τέσσερις στρώσεις πάχους 12 mm, οι οποίες συγκρατούν την οροφή χωρίς πρόσθετη στήριξη. Είναι η μεγαλύτερη Structural δομή στον κόσμο που υποστηρίζεται αποκλειστικά από γυαλί.
Τα δομικά συστήματα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε οι απαραίτητοι αγωγοί, οι σωλήνες άρδευσης, η δομημένη καλωδίωση , τα συστήματα ήχου και ασφάλειας στην οροφή να μπορούν να τοποθετηθούν στους αρμούς 30 mm μεταξύ των γυάλινων πλακών. Δεδομένου ότι το Cupertino βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα σεισμική περιοχή, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες στρατηγικές για την προστασία της δομής από τη σεισμική δραστηριότητα.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/WXaCzzMLfTk?start=3&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube