το beautygate, θα διορθωθεί με το iOS 12.1

Λίγο μετά την κυκλοφορία του iPhone XS, πολλοί χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία Πορτραίτο για να πάρουν μια selfie με εφέ το βάθος πεδίου, το πρόσωπο εμφανίζεται πιο «ομαλό», σχεδόν ανανεωμένο. Πολλοί πιστεύουν αμέσως ότι η Apple σκόπιμα εφάρμοσε ένα “φίλτρο ομορφιάς”, μια λειτουργία που προσφέρεται από διάφορες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Ο φωτογράφος Abdul Dremali (φωτογραφία) έχει επισημάνει ένα πολύ ιδιαίτερο ελάττωμα της μπροστινής κάμερας του νέου iPhone XS: όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία πορτραίτου για να πάρετε μια φωτό με το βάθος πεδίου, το πρόσωπο εμφανίζεται «ομαλό», σχεδόν ανανεωμένο.
Ο φωτογράφος Abdul Dremali (φωτογραφία) έχει επισημάνει ένα πολύ ιδιαίτερο ελάττωμα της μπροστινής κάμερας του νέου iPhone XS

Μέσα από το The Verge, η Apple είχε παραδεχτεί το πρόβλημα για πρώτη φορά, όπως γράψαμε και εμείς εδώ, και είχε κάνει γνωστό ότι το σφάλμα θα διορθωθεί με την απελευθέρωση του iOS 12.1, η οποία είναι επικείμενη.
Σύμφωνα με την Apple, ο “ένοχος” είναι το νέο Smart HDR που παίρνει διάφορες φωτογραφίες με διαφορετικές εκθέσεις και στη συνέχεια χρησιμοποιεί την καλύτερη σε μια ενιαία εικόνα. Ωστόσο, αντί να παίρνετε το πιο ευκρινές στιγμιότυπο με τη χαμηλότερη έκθεση, το Smart HDR επιλέγει ένα με μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης, καθιστώντας την τελική εικόνα λιγότερο ξεκάθαρη. Αυτό εξηγεί γιατί η ένταση του αποτελέσματος ποικίλλει από τη μια δοκιμασία στην άλλη και γιατί το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο iPhone XS και όχι και στο iPhone X που δεν διαθέτει το Smart HDR.

Με το iOS 12.1, το Smart HDR θα επιλέγει τη σαφέστερη λήψη όταν χρησιμοποιήσετε την μπροστινή κάμερα για να πάρετε μια selfie. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν το πρόβλημα της ομορφιάς έχει επιλυθεί στην πέμπτη έκδοση beta του iOS 12.1 που κυκλοφόρησε την Τρίτη στους προγραμματιστές.

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube