Το Chip A10 απλά…. τα σπάει

img_0026

Η Apple είναι μια από τις λίγες εταιρίες δικαιούχους σε επεξεργαστές ARM, που της επιτρέπει να δημιουργήσει το δικό της σχέδιο, προσαρμόζοντας τα κυκλωμάτα του chip του επεξεργαστή ανάλογα με τις ανάγκες, όπως η κατανάλωση ισχύος και ενέργειας. Χάρη στην βελτιστοποίηση μεταξύ των CPU και OS, το iPhone και το iPad είναι σε θέση να αποκτήσουν δύναμη και ισχύ συγκρίσιμα με εκείνα των Android συσκευών, οι οποίες έχουν πολύ υψηλότερες προδιαγραφές σε hardware.

Αλλά, με την ανάπτυξη του τσιπ που ήρθε με το iPhone 7 A10 fusion, η Apple ξεπέρασε την ίδια όσον αφορά τη συνολική απόδοση, τόσο σε συνολική απόδοση όσο και στην ενεργειακή απόδοση, αφήνοντας κυριολεκτικά πολύ πίσω τα Android smartphones, σύμφωνα με τον Linley Gwennap, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας αναλυσης τσιπ.

Σύμφωνα με κάποιες δοκιμές ταχύτητας μονού πυρήνα που έγιναν ύστερα από αίτημα του Chipworks Gwennap, οι επεξεργαστές Exynos Samsung Qualcomm Snapdragon 8890, 820 και Kirin Huawei 955 έμειναν αρκετά μακριά πίσω από το τσιπ A10 «το πιο ισχυρό τσιπ που έχει δει ποτέ ένα smartphone».

img_0027

img_0028

Το γεγονός ότι οι επεξεργαστές Snapdragon 8890 820 και Exynos έχουν τέσσερις πυρήνες για υψηλές επιδόσεις, δηλαδή δύο φορές περισσότερους από ότι ο A10, δεν μετράει, επειδή οι περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιουν ένα μόνο πυρήνα, ίσως δύο το πολύ.

Σύμφωνα με την Linley Gwennap, τα τσιπ A10 fusion μπορούν να ανταγωνιστούν σε απόδοση ακόμα και τους μικροεπεξεργαστές της Intel και να μπουν σε φορητούς υπολογιστές σούπερ ελαφρύς, όπως το MacBook Air.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube