το Find My iPhone θα εντοπίζει τα AirPods

Όταν η Apple παρουσίασε τα AirPods, το περασμένο φθινόπωρο, ανάμεσα στις σχετικές συζητήσεις κυριάρχησε το κατά πόσο θα ήταν εύκολο να χαθεί κάποιο από τα δύο ή και τα δύο ασύρματα ακουστικά.
Μέσω της αναβάθμισης του iOS στην έκδοση 10.3, η Apple σκοπεύει να δώσει τη λύση σε πιθανό πρόβλημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες μέσω της εφαρμογής Find My iPhone να εντοπίσουν κάποιο χαμένο AirPod, όπως ακριβώς μπορεί να γίνει και με τα MacBook, iPad και iPhone.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως η εφαρμογή θα αξιοποιεί την ασύρματη τεχνολογία των ακουστικών, ώστε να πραγματοποιείται ο εντοπισμός. Τα AirPods δε διαθέτουν δικό τους GPS, με αποτέλεσμα η εφαρμογή να χρησιμοποιεί το GPS του iPhone. Ο χάρτης μέσα στην εφαρμογή θα δείχνει την τελευταία θέση στην οποία τα ακουστικά βρίσκονταν στην εμβέλεια μιας iOS συσκευής, συνδεδεμένη σε ένα συγκεκριμένο λογαριασμό iCloud. Σε περίπτωση που κάποιο ακουστικό βρίσκεται εκτός εμβέλειας, το Find My iPhone θα υποδεικνύει μια ευρύτερη περιοχή στην οποία τα ακουστικά ήταν συνδεδεμένα με κάποια από τη συσκευή σας.

Η εφαρμογή, επίσης, θα επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου μέσα από τα ακουστικά, ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό τους. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι πως η μπαταρία των AirPods δεν έχει εξαντληθεί. Η αναβάθμιση έγινε από σήμερα διαθέσιμη στους developers, με την τελική έκδοση του iOS 10.3 να αναμένεται να διατεθεί σε όλους σε περίπου ένα μήνα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube