Το HomePod δεν πουλάει καλά

Το HomePod κυκλοφορεί σε ορισμένες χώρες από τον Ιανουάριο, αλλά παρόλο που υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για αυτό κατά τη διάρκεια των προπαραγγελιών, δεν μπορεί πλέον να υπάρχει σε έναν τομέα που ήδη κυριαρχείται από το Amazon Echo και εν μέρει από το Google Home, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg.

Τον περασμένο Μάρτιο, στην πραγματικότητα, η εταιρεία Inventec Corp., η οποία ασχολείται με τη συναρμολόγηση του HomePod, έλαβε από το Cupertino την εντολή να μειώσει την παραγωγή της. Σύμφωνα με την έκθεση Slice Intelligence, το ηχείο της Apple, κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 εβδομάδων της εμπορευματοποίησης κέρδισε μόνο το 10% της αγοράς, σε σύγκριση με το 73% του Amazon Echo και 14% του Google Home. Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι πωλήσεις των HomePod μειώθηκαν απότομα στο 4%, σε τέτοιο βαθμό που σε πολλά Apple Store δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 10 μονάδες να πωλούνται ανά ημέρα.

Θυμάμαι ότι η ανάπτυξη των HomePod ξεκίνησε και συνεχίζονταν για αρκετά χρόνια, αλλά κανένας από τους σχεδιαστές ποτέ δεν σκέφτηκε ίσως να το τοποθετήσει στο κέντρο, δηλαδή του να τρέχει το έξυπνο σύστημα οικιακής χρήσης, υποβιβάζοντας το μόνο σε ένα απλό αξεσουάρ για το iPhone, από το οποίο εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου. Επιπλέον, η λειτουργία του Siri (ήδη πιο περιορισμένη από ό, τι το Google Assistant Alexa και Amazon) είναι σχεδόν ελάχιστη, επειδή μπορείτε να παίξετε μόνο τραγούδια από το Apple music, να διαχειριστείτε τις υπενθυμίσεις και να ζητήσετε μερικές άλλες λίγες πληροφορίες.

Επιπλέον, παρά την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και την αναπαραγωγή ήχου, δεν είναι ακόμα δυνατή η χρήση δύο HomePods ως δύο ξεχωριστά στερεοφωνικά ηχεία, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαμόρφωση πολλαπλών δωματίων, όπως τα ηχεία Sonos τα οποία, επιπλέον, Υποστηρίζουν επίσης το Spotify, καθώς το AirPlay 2 αργεί να φτάσει ακόμα. Προσθέστε σε αυτό ότι η Apple δεν μπόρεσε να προτείνει την έξυπνη ομιλήτρια της στην αγορά εγκαίρως για τις προηγούμενες αγορές των Χριστουγέννων, χάνοντας περαιτέρω έδαφος.

Επομένως, οι φιλοδοξίες του Cupertino στον τομέα της ποιότητας ήχου και οικιακού αυτοματισμού θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν: όσο η Siri θα είναι λίγο περισσότερο από ένα προηγμένο PDA διαθέσιμο σε λίγες γλώσσες, μέχρι το HomePod να είναι απλώς ένα εξάρτημα του iPhone όπως τα AirPods , (που είναι αλήθεια ότι συνεχίζουν να πωλούν πολύ καλά) και μέχρι να φτάσει σε μια ορισμένη ωριμότητα λογισμικού, μπορεί μόνο να δελεάσει μόνον όσους είναι λάτρεις της Apple (και ίσως όχι και όλους, δεδομένου ότι, για παράδειγμα, είναι το πρώτο προϊόν Apple που δεν έχω αγοράσει από την πρώτη ημέρα). Ελπίζοντας λοιπόν για ένα καλύτερο μέλλον για το HomePod που, αν και δεσμεύεται με το οικοσύστημα των προϊόντων Apple προς το παρόν, θέλω ν ελπίζω ότι θα έχει μελόν όταν θα γίνει ένα προϊόν αυτόνομο και πλήρες, όμοιο με αυτά του ανταγωνισμού.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube