Το iOS 15 σάς επιτρέπει να εντοπίσετε το iPhone όταν είναι απενεργοποιημένο και να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Με το iOS 15, το iPhone μπορεί ακόμα να βρεθεί μέσω του Find my iPhone ακόμη και όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Προφανώς, με το iOS 15 το iPhone δεν κλείνει εντελώς, παραμένει σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και συμπεριφέρεται σαν AirTag, επιτρέποντας σε οποιαδήποτε κοντινή συσκευή iOS να ανιχνεύσει το σήμα Bluetooth και να επικοινωνήσει τη θέση του, σεβόμενο προφανώς την ιδιωτική ζωή όλων.

Με άλλα λόγια, ακόμη και αν στο iPhone έχει εξαντληθεί η μπαταρία του κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα εντοπισμού της θέσης του για αρκετές ώρες, στην πραγματικότητα η Apple εξηγεί ότι η παρακολούθηση τοποθεσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμη και όταν το τηλέφωνο έχει επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. με ενεργοποιημένο το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Αυτή η νέα και χρήσιμη λειτουργία αναφέρεται με προειδοποίηση μετά την εγκατάσταση του iOS 15 για πρώτη φορά.

Λάβετε υπόψη ότι η προειδοποίηση αναφέρεται σε αυτήν τη λειτουργία για την ανάκτηση κλεμμένων αντικειμένων.

Φυσικά, εάν για κάποιο λόγο προτιμάτε να απενεργοποιήσετε εντελώς το iPhone, απλώς επιλέξτε Ρυθμίσεις / πατήστε το όνομά σας / Εύρεση /Εύρεση iPhone / και απενεργοποιήστε την επιλογή “Δίκτυο Εύρεσης”.

YouTube
YouTube