το iPhone 5c του Σαν Μπερναρντίνο

fbi_apple

Όπως ήδη θα ξέρετε το FBI έχει καταφέρει να ξεκλειδώσει το iPhone 5c του Σαν Μπερναρντίνο χωρίς τη βοήθεια από την Apple. Αυτό θα μπορούσε επίσης να ερμηνευθεί σαν μια νίκη για την εταιρεία του Cupertino. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επίσημα απαλλάξει την Apple από την υποχρέωση να βοηθήσει το FBI δημιουργώντας λογισμικό backdoor .

Αλλά είναι μια νίκη με ένα κομμάτι αμφιβολίας.
Η Apple δεν γνωρίζει ποια λειτουργία τέθηκε σε εφαρμογή από το FBI για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό. Με άλλα λόγια δεν γνωρίζουν ποια στρατηγική πρέπει να υιοθετήσουν και να αποτραπεί να επαναληφθεί το φαινόμενο .
Εν τω μεταξύ, εξέδωσε μια επίσημη δήλωση Περιληπτικά αυτή λέει:

Εμείς διαφωνήσαμε εξαρχής στην αίτηση του FBI να δημιουργήσουμε μια πίσω πόρτα στο iPhone, διότι πιστεύουμε ότι είναι λάθος και θέλουμε να αποφύγουμε επικίνδυνα προηγούμενα. Μετά την επέμβαση της κυβέρνησης αυτό δεν συνέβη. Το αίτημα αυτό δεν έπρεπε να προκύψει από την αρχή.
Θα συνεχίζουμε να βοηθάμε τις αρχές στην έρευνα, όπως κάναμε πάντα, και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας, δεδομένου ότι οι επιθέσεις στα δεδομένα μας γίνονται όλο και πιο συχνές και πιο περίπλοκες.

Η Apple πιστεύει βαθιά ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο απαιτούν προστασία για την ασφάλεια των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής τους, και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπους και έθνη αν θυσιάζεται έστω και μία από αυτές τις πτυχές.

Αυτή η υπόθεση εγείρει ζητήματα που αξίζει μια εθνική συζήτηση για το δικαίωμα των πολιτών, στην ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής. Apple εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση.

Πιθανώς θα τεθεί τέρμα στο θέμα αυτό για τώρα τουλάχιστον.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube