το MacBook Pro vs Macintosh Portable

portable_mac

Ο φορητός Macintosh ήταν ο πρώτος φορητός υπολογιστής που δημιουργήθηκε από την Apple, όταν ο Steve Jobs δεν ήταν καν υπεύθυνος της εταιρείας. Όταν εισήχθη το 1989, κόστισε $ 7.300, που ισοδυναμεί με $ 14.000 σήμερα. Μια τιμή πολύ υψηλότερη από την υψηλότερη τιμή προϊόντος της Apple σήμερα. Καί απευθυνόταν μόνον σε πλούσιους επαγγελματίες της εποχής.

Αλλά πώς φαίνεται αν το συγκρίνουμε με το σημερινό MacBook Pro; Η σύγκριση αυτή έχει επίσης την Apple κατά την εναρκτήρια ομιλία παρουσίασης, για να καταδείξει τις πολλές εξελίξεις στο σχεδιασμό του υπολογιστή.

Ένας χρήστης του YouTube, ο Canoopsy, έκανε το βίντεο σύγκρισης. Το παλιό Macintosh είχε μια μεγάλη οθόνη 9.8 “με ανάλυση 640 x 480 pixels, έναντι των 15,4″ του MacBook Pro με ανάλυση 2880 x 1800 pixels. Το πρώτο έχει επεξεργαστή 16 MHz, με 1 MB RAM και 40 MB χώρου στο δίσκο. Το δεύτερο έχει 2,7 GHz, 16 GB μνήμης RAM και SSD με 512 GB.

Προφανώς τα βήματα κατά τα τελευταία 27 χρόνια ήταν γιγαντιαία. Ποιος ξέρει πώς θα είναι ο υπολογιστής σε άλλα 27 χρόνια.

Δείτε το video

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/AiXYUkTeH1g?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube