το Spotlight βοηθάει τους spammers

Οι spammers στέλνουν email με τις εικόνες σε μορφή HTML που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να κάνετε ping στο διακομιστή τους, και βεβαιωθούν έτσι ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα σταλεί η διαφήμιση είναι ενεργή. Εάν χρησιμοποιείτε το Apple Mail, για να προστατεύσετε τη διεύθυνση e-mail σας είναι αρκετό να μεταβείτε στις Προτιμήσεις / Προβολή και να απενεργοποιήσετε την επιλογή που φαίνεται στο screenshot. Από τώρα και στο εξής, όταν θα λάβετε ένα e-mail σε HTML που δεν είναι ανεπιθύμητο, για να εμφανίσετε τις εικόνες πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί στο πάνω δεξιά μέρος.

Αυτές τις ώρες κάνει τον γύρο του δίκτυου μια πληροφορία οτι το Spotlight θα μπορούσε να βοηθήσει τους spammers: από την αναζήτηση λοιπόν, να περάσει τα αποτελέσματα, που ως συνήθως το Spotlight εμφανίζει σαν προεπισκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των e-mail, και αυτόματα να γίνει η αποστολή εικόνων σε HTML που βρίσκονται σε απομακρυσμένους διακομιστές των spam μηνυμάτων. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από την αποκάλυψη στον spammer ότι το email σας είναι ενεργό, ακόμα και η διεύθυνση IP σας, και η τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος και το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται, καθώς και ορισμένες άλλες λεπτομέρειες θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν.

η λύση
Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για να επιλύσετε το πρόβλημα φαίνεται να είναι να καταργήσετε την επιλογή του “Αλληλογραφία και μηνύματα” στο System Preferences. Όταν αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη, τα μηνύματα δεν περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης Spotlight, και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εμφανίσει μια προεπισκόπηση.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube