τρία πράγματα από το μέλλον της Apple

Οι κεντρικοί μήνες του καλοκαιριού είναι μια περίοδος που συνήθως δεν είναι πολύ πυκνή σε ειδήσεις, οπότε είναι εύκολο να βρήτε ακόμη και μερικές ειδήσεις που, αν και δεν έχουν επινοηθεί εντελώς, αφήνουν σίγουρα χώρο για πολλές φαντασιώσεις. Συχνά πρόκειται για υποθέσεις που προκύπτουν από πραγματικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν στην πραγματικότητα από την Apple (αλλά γνωρίζουμε ότι όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν μεταφράζονται σε ένα πραγματικό προϊόν πάντα) άλλες φορές είναι φαντασιώσεις που αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες των χρηστών, άλλες όμως φορές εξακολουθούν να είναι πραγματικές που απλώς περιμένουν να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή. Ας δούμε τρεις από αυτές τις περισσότερο ή λιγότερο ρεαλιστικές φαντασιώσεις ή αδιακρισίες, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τον κόσμο της Apple.

Η πρώτη είναι το iPhone με διπλή SIM, το όνειρο όλων όσων πρέπει να διαχειρίζονται δύο αριθμούς κινητών τηλεφώνων και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το iOS. Πέραν του ότι δεν έχετε κατανοήσει σωστά πώς να αποφασίσετε για την ανταλλαγή δεδομένων (αν υποθέσετε ότι μπορείτε να μοιραστείτε, επειδή υπάρχουν πολλές τεχνολογίες διπλής SIM, το καθένα με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα) διατηρώντας δύο αριθμούς ταυτόχρονα, σε δύο διαφορετικές κεραίες, που όμως σημαίνει επίσης αύξηση της κατανάλωσης της μπαταρίας. Αλλά πάνω απ ‘όλα, είναι πιθανό η Apple, μετά από μια μάχη για να αφαιρέσει εντελώς την SIM και να χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρονική SIM, θέλει να πάει ακόμα πιο πέρα, στην χρήση δύο “φυσικών” καρτών SIM. Είναι δύσκολο να το πούμε, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια κίνηση υπαγορευόμενη από τη ζήτηση της αγοράς, ειδικά σε ορισμένες χώρες όπου είναι πολύ κοινό να χρησιμοποιούμε δύο αριθμούς … όπως λένε: θα δούμε τι παίζει εκεί στην μακρινή Κίνα.

Η δεύτερη φαντασία σχετίζεται με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα MacBook χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο, με πληκτρολόγιο που εμφανίζεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιλογές του χρήστη, και αυτό χάρη στην επιστροφή της απτικής ανάδρασης στον χρήστη με την αίσθηση ότι το κάθε πλήκτρο το αισθάνεται ως να το πατά. Με κάθε επιφύλαξη επίσης ότι θα υπάρχει ανατροφοδότηση που θα λειτουργεί για το iPhone. Πηγαίνοντας πίσω στο πρώτο κομμάτι, ας μην ξεχνάμε, όμως, πως διαμορφώνεται το μέσο σχέδιο για να υπάρξουν και άλλες πιθανές χρήσεις, όπως ένα γιγαντιαίο trackpad που μπορεί να πάρει τη θέση μιας ταμπλέτας γραφικών, ή οποιαδήποτε προβολή πλήρους οθόνης και πάλι, θα δούμε …

Η τρίτη και τελευταία φαντασία, που ίσως δεν είναι και πολύ φανταστική, είναι αυτή των βισματων των φορτιστών των κινητών τηλεφώνων. Όλοι θα θυμάστε ότι πριν από λίγα χρόνια (σχεδόν μια δεκαετία τώρα) οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων υπέγραψαν συμφωνία για την τυποποίηση των φορτιστών, αλλά ενώ στο Android όλες οι εταιρείες πήγαν στο micro-USB, η Apple παρέμεινε πάντα με την επιλογή του Lightning. Γι ‘αυτό και είμαστε, για άλλη μια φορά, με δυο διαφορετικά πρότυπα, αλλά και πάλι οι μεγάλοι κατασκευαστές (συμπεριλαμβανομένης της Apple) υπέγραψαν μια νέα συμφωνία με την πρόθεση να εγκρίνουν τη θύρα USB-C. Αφήνοντας κατά μέρος τη συζήτηση της ασύρματης φόρτισης, η οποία θα εξαλείψει κάθε περαιτέρω θέμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Apple είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής του USB-C, έτσι ώστε να μπορεί να έχει συμφέρον να το εγκρίνει ακόμη για το iPhone της . Εν ολίγοις, είναι μια δύσκολη επιλογή, αλλά ίσως, σε αυτή την περίπτωση αναγκαστική… ίσως όχι αμέσως, ίσως το 2019, αλλά αργά ή γρήγορα θα το δούμε και αυτό το βήμα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube