τρία iPhones και για το 2019
Αφού θα ακολουθηθεί η τακτική του παρελθόντος είναι προφανές ότι τα νέα smartphones της Apple θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο του 2019. Παράλληλα, όπως έγινε το 2017 και το 2018, η σειρά των νέων συσκευών iPhone λογικά θα απαρτίζεται από τρία μοντέλα. Η διαφορά είναι ότι τα μοντέλα του 2019 θα έχουν μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή.
Με δεδομένο ότι οι πωλήσεις iPhone έπεσαν κατά 15%, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Ιανουάριο, και με δεδομένη επίσης την έντονη πίεση από τον ανταγωνισμό (Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo) είναι πρόδηλο ότι η σειρά των φετινών iPhones είναι… καταδικασμένη να πετύχει υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Μάλιστα, η εμφάνιση των πρώτων αναδιπλούμενων συσκευών smartphone δημιουργεί πρόσθετη πίεση στην Apple ώστε να επανακάμψει στον τομέα της καινοτομίας.
Ήδη στον αμερικανικό Τύπο έχει αρχίσει μία καταγραφή των προβλέψεων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μελλοντικών iPhones. Σύμφωνα με την Wall Street Journal και το Bloomberg η διάδοχη σειρά θα αποτελείται από τρία μοντέλα, ακολουθώντας το μοτίβο που είδαμε πρώτη φορά το 2017 με την τριπλέτα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X και ξανά το 2018 με τα iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max.
Βασικό στοιχείο στα νέα μοντέλα αναμένεται να είναι η τριπλή κύρια κάμερα που θα αποτελεί και άμεση απάντηση στις πρόσφατες υλοποιήσεις των Samsung και Huawei. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι αυτή η τριπλή κάμερα να αποτελέσει εξοπλισμό μόνο του κορυφαίου μοντέλου της σειράς, δηλαδή του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το iPhone XS Max. Η ύπαρξη τρίτου φακού στο σύστημα κάμερας αναμένεται να προσδώσει μεγαλύτερο οπτικό πεδίο λήψης καθώς και καλύτερο zoom (μεγέθυνση εικόνας)
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων TF International Securities το μέγεθος των iPhones του 2019 θα παραμείνει το ίδιο με τα σημερινά μοντέλα. Επίσης, είναι πιθανό φέτος να χρησιμοποιηθούν πάνελ οθονών τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diode) και για τα τρία μοντέλα, ακόμη και αυτά που θα κοστολογηθούν χαμηλότερα. Οι οθόνες τεχνολογίας OLED θεωρητικά προσφέρουν πιο «βαθιά» απόδοση του μαύρου και πιο έντονα χρώματα σε σχέση με τις οθόνες τεχνολογίας LCD (Liquid Crystal Display). Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος μόνο το iPhone XR διαθέτει που χρησιμοποιεί πάνελ τεχνολογίας LCD.
Ένα άλλο πεδίο όπου εκτιμάται ότι θα επέλθει βελτίωση είναι η Face ID κάμερα των συσκευών ενώ θεωρείται βέβαιο από πολλούς αναλυτές ότι μία εξαιρετικά προηγμένη εμπρόσθια 3D κάμερα θα κάνει την εμφάνισή της στα μοντέλα του 2020. Αυτή η τελευταία λύση θα προσδίδει καλύτερη απόδοση σε επίπεδο επαυξημένης πραγματικότητας, αν και το Bloomberg εκτιμά ότι ίσως εφαρμοστεί αρχικά σε ένα νέο μοντέλο iPad πριν περάσει και στα iPhones.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube