Υπάρχει προγραμματισμένη απαξίωση;

Ίσως αισθάνεστε μια πικρή αίσθηση αηδιασμού όποτε ακούτε για προγραμματισμένη απαξίωση. Το γενικό πρόβλημα είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητώ, το πρόβλημα είναι ότι η έννοια έχει κάτι το χυδαίο και το βλέπουμε να εφαρμόζεται σε λανθασμένα περιβάλλοντα, συχνά υποδηλώνοντας ότι οι εταιρείες είναι πολύ χειρότερες από ό, τι είναι πραγματικά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές καταστάσεις στις οποίες οποιαδήποτε άλλη εξήγηση δεν φαίνεται εύλογη. Και μια τέτοια πιστεύω είναι η ιστορία του iPad Pro 12,9″ πρώτης γενεάς.
Τόσο κατά τη διάρκεια του WWDC 2017 όσο και με την κυκλοφορία της πρώτης beta του iOS 11 το καλοκαίρι, η Apple είχε καταστήσει σαφές ότι η συσκευή θα μπορούσε να τρέξει τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα όπως αυτή της δεύτερης γενιάς: δύο στο Split View και μία στο Slide Over. Επομένως, οι χρήστες της πρώτης γενιάς iPad Pro των 12,9′ είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια λειτουργικά αναπτυγμένη πλατφόρμα, παρόμοια με εκείνη εκείνων που αγόρασαν ή απέκτησαν τη δεύτερη γενιά iPad Pro των 12,9′ του 2017.
Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν συνέβει. Από την επόμενη beta, η λειτουργία αφαιρέθηκε στο πρώτο iPad Pro και ποτέ δεν επέστρεψε στην iOS 11, αφήνοντας τους χρήστες με ανοιχτό στόμα. Η μόνη διαφορά μεταξύ του iPad Pro της πρώτης και της δεύτερης γενιάς είναι στο SoC που πηγαίνει από τον A9X στον A10X, ενώ η ποσότητα μνήμης RAM (4 GB) παρέμεινε αμετάβλητη και δεδομένου ότι το multitasking απαιτεί περισσότερα RAM και ότι η ισχύς (Το A9X εξακολουθεί να είναι master επεξεργαστής) δεν είναι λίγη, η επιλογή της Apple, ερμηνεύεται ως προγραμματισμένη απαξίωση για ενίσχυση στην αγορά της νέας έκδοσης της συσκευής.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η εταιρεία διαφημίζει το iPad Pro 12.9″ ως πραγματική εναλλακτική λύση για τους φορητούς υπολογιστές αλλά σχετικά με αυτό είναι σπάνιο, αν όχι αδύνατο, ότι μια ενημέρωση του macOS δεν προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό σε έναν παλιότερο μια γενιά υπολογιστή. Η μόνη εξαίρεση είναι συνήθως μόνο τα όρια του hardware, αλλά εδώ έχουμε ήδη πει ότι δεν φαίνεται κάπως έτσι. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η Apple εφαρμόζει τα νέα χαρακτηριστικά στα προϊόντα της μόνο αν είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα, όπως η υστέρηση της μπαταρίας ή η ανώμαλη κατανάλωση ρεύματος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια πολύ συνηθισμένη υπόθεση για το iOS, όπου η εταιρεία συνήθως ενημερώνει τις συσκευές για τέσσερα χρόνια όπου τα παλαιότερα μοντέλα έχουν ήδη γίνει αρκετά αργά. Το iPad 12,9 ιντσών λοιπόν έχει ονομαστεί Pro που θεωρείται συνώνυμο του επαγγελματισμού και έχει εξελιγμένα χαρακτηριστικά, και δεν φαίνεται να συγκρούεται με την πώληση του επόμενου μοντέλου που σας επιτρέπει ίσως να τρέξετε μια επιπλέον εφαρμογή. Προσθέστε μια σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί να έχει ξεφύγει από τον μέσο Apple χρήστη: οι πρώτες γενιές κάθε προϊόντος της Apple είναι αυτές που λαμβάνουν συχνά τις λιγότερες ενημερώσεις και περιορισμούς λειτουργίας από το ένα έτος στο άλλο. Αυτό ήταν το πρώτο iPhone, το πρώτο iPad και το Apple Watch Series 0. Ελπίζω μόνο ότι η ιστορία δεν θα συμβεί ξανά με το iPhone X.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube