όχι σε App με κώδικα καταγραφής δεδομένων

Παραφράζοντας το διάσημο σλόγκαν για το Λας Βέγκας, «ό,τι συμβαίνει στο Βέγκας μένει στο Βέγκας», η Apple σημειώνει: «Ό,τι συμβαίνει στο iPhone σας μένει στο iPhone σας».

Η Apple προειδοποίησε ορισμένους developers να αφαιρέσουν ή να αποκαλύψουν λεπτομερώς την χρήση ενός κώδικα analytics, ο οποίος τους επιτρέπει να “διαβάζουν” τις κινήσεις χρηστών κατά την διάρκεια χρήσης της εφαρμογής.
Η Apple διαμήνυσε αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με την εν λόγω οδηγία, θα προβεί σε “κατέβασμα” των εν λόγω εφαρμογών από το App Store διότι δεν συμμορφώνονται με τις αρχές της Apple.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple, η εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί πρακτικές οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών:

“Οι οδηγίες του App Store που θέτουμε προς τους δημιουργούς, απαιτούν την ύπαρξη απόλυτης συγκατάθεσης του χρήστη, πριν από κάθε ενέργεια καταγραφής, αποθήκευσης η οποιασδήποτε προσπάθειας αποθήκευσης δεδομένων δραστηριότητας των χρηστών, ενημερώσαμε τους δημιουργούς που παραβιάζουν τους συγκεκριμένους κανόνες και οδηγίες, και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε δραστικά μέτρα, αν αυτό χρειαστεί”

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από έρευνα του Techcrunch, το οποίο αποκάλυψε ότι μεγάλες εταιρίες όπως οι Air Canada, Expedia, Hollister, και Hotels.com, χρησιμοποιούσαν ένα 3rd-party εργαλείο analytics, με σκοπό την συνεχή καταγραφή κάθε “πατήματος” και “swiping” μέσα στις εφαρμογές τους. Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν ζήτησε την συγκατάθεση του χρήστη πριν από αυτές τις ενέργειες, ενώ οι εν λόγω εταιρίες δεν συμπεριέλαβαν την καταγραφή δεδομένων χρηστών στην δήλωση απορρήτου των εφαρμογών τους.
Μια εταιρεία που ονομάζεται Glassbox παρέχει την τεχνολογία καταγραφής οθόνης των εν λόγω εταιρειών. Η τεχνολογία της επιτρέπει σε αυτούς τους πελάτες να επαναλάβουν τις ενέργειες ενός χρήστη, δίνοντάς τους συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους. Σε μια δήλωση που έστειλε στο Engadget, η Glassbox αρνήθηκε ότι οι πελάτες της «κατασκοπεύουν» τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι «παρέχει στους πελάτες της τα εργαλεία για να καλύψουν κάθε στοιχείο προσωπικών δεδομένων». Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν μοιράζεται πληροφορίες με τρίτους και ότι τα δεδομένα που συλλέγει είναι “πολύ ασφαλή και κρυπτογραφημένα”.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube