$1 δισ. τα γατάκια της Google

117d1bb3928ab596f4dcd52724f105a8

Εδώ και χρόνια υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Oracle και τη Google, εφόσον η πρώτη έχει υποβάλλει μήνυση, στην οποία υποστηρίζει ότι η Google χρησιμοποίησε το Java λογισμικό για την ανάπτυξη του Android, χωρίς ωστόσο να καταβάλλει κάποιο ποσό.
Στις 14 Ιανουαρίου λοιπόν, ένας δικηγόρος της Oracle δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Google και Apple, προκειμένου η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές iOS να είναι η μηχανή της Google. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η Google καταβάλλει στην Apple ποσοστό από τα κέρδη που της αποφέρει η παρουσία της μηχανής της στις Apple συσκευές.

Επιπλέον, στα καταγεγραμμένα πρακτικά της δίκης, εντοπίστηκε η δήλωση ότι η Google κατέβαλλε στην Apple το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου το 2014. Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορούν φήμες περί συνεργασίας τέτοιου είδους ανάμεσα στις δύο εταιρείες, ωστόσο καμία από τις δύο δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα κάτι τέτοιο. Ακόμη, όσον αφορά την προαναφερθείσα αποκάλυψη στο δικαστήριο, τόσο η Kristin Huguet, εκπρόσωπος της Apple, όσο και ο Aaron Stein, εκπρόσωπος της Google, αρνήθηκαν να κάνουν κάποια δήλωση.

Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, η Apple ωφελείται οικονομικά από το επιχειρησιακό μοντέλο της Google που βασίζεται στις διαφημίσεις, το οποίο ο Tim Cook, CEO της Apple, έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν ως παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Ακόμη, στη συγκεκριμένη δίκη αναφέρθηκε ότι η Google καταβάλλει στην Apple το 34% των εσόδων της από την παρουσία της μηχανής αναζήτησης στις συσκευές iOS. Τόσο η Google όσο και η Apple έκαναν αίτηση για διαγραφή της συγκεκριμένης δήλωσης από τα δημόσια πρακτικά του δικαστηρίου.

Μάλιστα, η Google ανέφερε στην αίτησή της ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας της με την Apple είναι άκρως εμπιστευτικές. Τα πρακτικά της δίκης έχουν απομακρυνθεί από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων του αμερικανικού δικαστηρίου.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube