Εκτός από το ελλιπές Hardware (έχω το iPhone 6S 64 και το iPad Air2), υπάρχουν δέκα θέματα στο νέο λογισμικό που έρχεται που ήταν στο iOS 10 αλλά δεν συνεχίζονται στο iOS 11 και με οδηγούν στο να μην αναβαθμιστώ στο τελευταίο λογισμικό.
Αναλυτικότερα:
1.Spotlight: Το όνομα του φακέλου όπου βρίσκεται μια εφαρμογή στη λίστα αποτελεσμάτων δεν εμφανίζεται πλέον. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε τη θέση των “ξεχασμένων” εφαρμογών στους φακέλους, που είχα χάσει πάνω από μία φορά σε αυτούς τους μήνες. Κρίμα.
2.Widget: Δεν υπάρχει πλέον η ημερομηνία και η ημέρα της εβδομάδας στο επάνω μέρος της οθόνης widget στα αριστερά του Home Screen. Μπορεί να διαβαστεί με άλλους τρόπους (εικονίδιο ημερολογίου, κλειδαριά οθόνης), αλλά εξακολουθώ να βρίσκομαι εδώ και να παρατηρώ την απουσία του.
3.Μίνι Spotlight: η ευκολία ανάκλησης του Spotlight από οποιαδήποτε εφαρμογή με πολύ μικρή κύλιση προς τα κάτω από την κορυφή εξαφανίστηκε. Ξέρω ότι λίγοι άνθρωποι γνώριζαν αυτό το “τέχνασμα”, αλλά δεν θέλω να το χάσω.
4.App Store1: χθες ένας χρήστης του Twitter μου επεσήμανε ότι το νέο κατάστημα εφαρμογών (οθόνη ενημέρωσης) δεν αναφέρει πλέον το μέγεθος της εφαρμογής για λήψη. Θέλω να ξέρω πριν αγοράσω μια εφαρμογή τι χώρο καταλαμβάνει στην συσκευή μου.
5.App Store2: Αντίο στον κατάλογο επιθυμιών, ήταν μια ωραία λειτουργία που, αντίθετα, έπρεπε να γίνει ακόμη πιο πλούσιο, προσθέτοντας πιθανόν εκπτώσεις στις εφαρμογές.
6.Social Media: εξαφανίζεται από τις ρυθμίσεις η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια εγγενής σύνδεση για τα social media όπως το Twitter ή το Facebook.
7.Επεξεργαστής εφαρμογών1: Τα νέα γραφικά πολλαπλών εντολών εξαφανίστηκαν από την αρχική οθόνη. Για να το σκεφτεί κανείς δεν είχε νόημα, φαίνεται να είναι πολύ πιο λογικό. Για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα, πατήστε εκτός της λίστας εφαρμογών ή το κουμπί home για τα iPhone που το έχουν “ακόμα”. Αυτή η πρόταση δεν μπορούσε να υπάρξει πριν από το μοντέλο X, νομίζετε;
8.Επεξεργαστής εφαρμογών2: Δεν θα μπορείτε πλέον να κάνετε την, ίσως για εμένα την σημαντικότερη χειρονομία, χρησιμοποιώντας το 3D Touch για να καλέσετε την οθόνη πολλαπλών εντολών με μια “μικρή και βαριά πίεση” κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά. Αρχικά στις πρώτες beta έλεγαν ότι θα ήταν σε σύγκρουση με το νέο iPhone Χ πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Ίσως ήταν απλά μια λειτουργία που γνώριζε ένας στους 100.000 χρήστες και χρησιμοποιόταν από έναν στους 1000 από αυτούς κάθε μέρα. Αλλά δεν Είμαι τελικά μεταξύ αυτών των υπόλοιπων 999.
[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/odXdZ9Qh2xo?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]
9.Locked Screen: Στο iPad, τα γραφικά στοιχεία δεν μπορούν πλέον να εμφανίζονται σε δύο στήλες, αλλά μόνο σε μία. Είναι σίγουρα πιο όμορφα διατεταγμένα, αλλά έτσι μπορούσατε να έχετε περισσότερες πληροφορίες σε μια οθόνη χωρίς κύλιση.
10.Αρχική σελίδα: Αντίο στις ετικέτες που δείχνουν το όνομα της εφαρμογής στην βάση ….