12 κρυμμένα κόλπα στο iPhone X


Το νέο iPhone X έχει προκαλέσει αίσθηση, τόσο με την πρωτοποριακή του σχεδίαση, αλλά κυρίως με τις νέες τεχνολογίες που η Apple έχει ενσωματώσει στο κορυφαίο της smartphone.
Με το iPhone X, η Apple χρειάστηκε να επανεφεύρει πολλούς από τους τρόπους χειρισμού του interface, μιας και το νέο της smartphone έχει διαφορετικές διαστάσεις, χρησιμοποιεί το Face ID για το ξεκλείδωμα, ενώ δεν έχει home button.

Αν είσαι κι εσύ ένας από τους τυχερούς κατόχους του νέου iPhone, αν σκοπεύεις να γίνεις, ή αν απλά είσαι περίεργος για το τι “μαγείρεψε” η Apple, σου έχουμε 12 νέους τρόπους χειρισμού του iPhone X, οι οποίοι δεν είναι και τόσο προφανείς!

1. Ξύπνα το!

Μέχρι τώρα, το “άνοιγμα” των iPhones γινόταν με το home button. Τώρα που αυτό μας άφησε χρόνους, έχεις τρεις τρόπους για να το “ξυπνήσεις”: είτε πατάς το sleep/wake button, είτε πατάς πάνω στην οθόνη, ή απλά το… σηκώνεις!

2. Εναλλαγή μεταξύ των πρόσφατων εφαρμογών γρηγορότερα

Μέχρι τώρα, ενεργοποιούσες το app switcher με διπλό άγγιγμα του home button. Ναι, το ‘παμε, αυτό πάει. Τώρα, απλά κάνεις swipe προς τα πάνω, από το κάτω μέρος της οθόνης — το οποίο, παρ’ εμπιπτόντως, η Apple το ονομάζει “home bar” — και κρατάς πατημένο το δάκτυλό σου.
Αν θες απλά να πας στο επόμενο ή το προηγούμενο app, απλά κάνεις swipe αριστερά ή δεξιά στη home bar. Απλό!

3. Εύκολη πρόσβαση στην κάμερα και στον φακό!

Ενώ το iPhone X είναι κλειδωμένο, στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν δύο νέα εικονίδια. Αν πατήσεις το ένα από αυτά με δύναμη, ανοίγει η κάμερα! Το δεύτερο είναι για το “φακό“.
Λόγω του ότι αυτά τα εικονίδια δεν ενεργοποιούνται με απλό άγγιγμα, πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις σα να πατάς κανονικό κουμπί!

4. Προσωποποίηση μηνυμάτων!

Η οθόνη κλειδώματος δείχνει όλα τα notifications από μηνύματα και ειδοποιήσεις διαφόρων apps. Προφανώς, δε θες να τα βλέπουν όλοι, όμως! Μην ανησύχείς. Το Face ID μπορεί να ανιχνεύσει πότε κοιτάς προς το κινητό σου και πότε όχι. Όταν το βλέμμα σου είναι αλλού, τα notifications κρύβουν το περιεχόμενό τους ώστε να μη μπορεί κανείς άλλος να δει τι σου έστειλαν!

5. Προσωποποίηση χρήσης Face ID…

Το Face ID δεν είναι μόνο για ξεκλείδωμα! Η Apple χρησιμοποιεί την ανίχνευση του προσώπου σου για να κάνει και άλλα κόλπα. Για παράδειγμα, αν δεν κοιτάς την οθόνη του κινητού σου, η φωτεινότητα μειώνεται αυτομάτως! Αντίθετα, αν όντως κοιτάς το κινητό σου, τότε η ένταση των ειδοποιήσεων μειώνεται… αφού ούτως ή άλλως κοιτάς την οθόνη!

6. Ασπίδες προστασίας!

Όπως σε όλα τα… διαστημικά έργα που σέβονται τον εαυτό τους, όπου οι “ασπίδες” σηκώνονται μόλις τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται σκούρα, έτσι και το iPhone X έχει τις δικές του “ασπίδες” προστασίας. Αν πατήσεις το sleep/wake button πέντε φορές, ενεργοποιείται το “emergency mode“, στο οποίο απενεργοποιείται το Face ID, οπότε πρέπει να βάλεις κωδικό — για να μη μπορεί κανένας να σε αναγκάσει να το ξεκλειδώσεις. Επίσης, είναι πιο εύκολο να καλέσεις για βοήθεια.

7. Εξοικονομήστε έως 60% τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Έχουμε εντυπωσιαστεί από το πόσο καιρό η μπαταρία του iPhone X διαρκεί. Σε πολλές περιπτώσεις, διαρκεί μέχρι μια ημέρα και μισή.
Η τοποθέτηση του τηλεφώνου σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, μπορείτε να επεκτείνετε ακόμη περισσότερο τη ζωή της μπαταρίας, έως και κατά 60% σύμφωνα με τις δοκιμές του AppleInsider, απλά χρησιμοποιώντας μια μαύρη ταπετσαρία, αναστρέφοντας τα χρώματα για να δημιουργήσετε μια ψευδο “σκοτεινή λειτουργία” και ενεργοποιώντας τη λειτουργία σε κλίμακα του γκρι.
Αυτή η επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας είναι αποτέλεσμα της οθόνης OLED του iPhone X. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές οθόνες LCD, οι οποίες έχουν εικονοστοιχεία με οπίσθιο φωτισμό, τα εικονοστοιχεία στις οθόνες OLED φωτίζονται ξεχωριστά. Τα μαύρα εικονοστοιχεία είναι ουσιαστικά “εκτός” και δεν ανάβουν, επομένως μειώνοντας την κατανάλωση μπαταρίας.

8. που είσαι βρε Siri;

Σου έλειψε η δυνατότητα να ενεργοποιήσεις τη Siri κρατώντας το home button; Το ίδιο μπορείς να κάνεις, πλέον, κρατώντας πατημένο το πλαϊνό sleep/wake button.
Αν πατήσεις δύο φορές συνεχόμενα το ίδιο πλήκτρο, όμως, ενεργοποιείται το Wallet.

9. Απενεργοποίηση κλειδώματος οθόνης

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν κι την θήκη της Apple leather Folio και δεν θέλετε να κλειδώνει αυτόματα η οθόνη του iPhone σας με το κλείσιμο του καπακιού της θήκης η έστω θέλετε να μιλάτε με το σας με την θήκη κλειστή τότε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις–> Οθόνη και φωτεινότητα–> Κλείδωμα Ξεκλείδωμα. Αυτή η επιλογή ενεργοποιείται μόνον αν φοράμε την θήκη leather Folio

10. Η δυνατότητα Reachability (προσέγγισης) δεν έχει εξαφανιστεί

Θυμηθείτε αυτό το τρομερό χαρακτηριστικό στα παλαιότερα iPhones όπου θα μπορούσατε να αγγίξετε διπλά το κουμπί Home και η οθόνη θα γλιστρήσει προς τα κάτω ώστε να μπορείτε να φτάσετε τα πράγματα στο επάνω μέρος της οθόνης με το ένα χέρι; Λοιπόν αυτό δεν έχει φύγει, απλά κρύβεται καλά.
Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά> Προσβασιμότητα και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Αλληλεπίδραση” και ενεργοποιήστε την δυνατότητα προσέγγισης (Reachability). Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς κάντε ένα γρήγορο πάτημα και κύλιση προς τα κάτω στην κεντρική γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης.

11. Πληκτρολόγιο με το ένα χέρι

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα πληκτρολόγιο για το ένα χέρι που κρύβεται στο iPhone X σας; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το ενεργοποιήσετε είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο emoji στην κάτω αριστερή γωνία κάθε φορά που το πληκτρολόγιο είναι ανοιχτό. Θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο μενού, όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο με το ένα χέρι για αριστερά ή για δεξιά χέρια.

12. Πως κλείνει αυτό το πράμα;

Ωραία, ενεργοποίησες τη Siri, της είπες αυτό που ήθελες να της πεις… και τώρα πως κλείνει αυτό το πράμα; Χμ… εδώ είναι η πιο “περίεργη” λειτουργία που έβαλε η Apple. Για να κλείσει, πρέπει να πατήσεις ταυτοχρόνως το sleep/wake button, καθώς και το volume down, για μερικά δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, μπορείς να βρεις την επιλογή για κλείσιμο και μέσα στα Settings.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube