Το event της Apple στις 25 Μαρτίου είναι επίσημο και θα γίνει stream ζωντανά σε iOS, Mac και Apple TV

Το event της Apple στις 25 Μαρτίου θα γίνει stream ζωντανά σε iOS, Mac και Apple TV
H Apple πριν από λίγο ανακοίνωσε και επίσημα το event που θα πραγματοποιήσει στις 25 Μαρτίου και σε αντίθεση με το περσινό εκπαιδευτικό event για το φετινό η Apple θα κάνει stream μετάδοση.
Έτσι λοιπόν θα μπορεί ο καθένας να το δει από το Apple TV του και όχι μόνο.Το πρώτο event της Apple λοιπόν για το 2019 θα λάβει χώρα στο Steve Jobs Theater στο Apple Park στις 25 του μηνός. Ο καθένας θα μπορεί να παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις της Apple μέσω του ζωντανού βίντεο stream που θα δώσει στο ευρύ κοινό.
Από το σύνδεσμο εδώ και μέσω του Safari σε iPhone, iPad, iPod Touch ή Mac θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Επίσης θα υπάρξει σύντομα και μια αναβάθμιση στην Apple Events εφαρμογή στο Apple TV έτσι ώστε να το παρακολουθήσετε το event αυτό και από εκεί.
Επίσης η Apple υποστηρίζει την ζωντανή αναμετάδοση και από τις νεότερες εκδόσεις των Chrome, Firefox και Microsoft Edge.

Ας περάσουμε λοιπόν στο κύριο ερώτημα:
τι να περιμένεις και τι όχι στην εκδήλωση της Apple σήμερα Δευτέρα 25 Μαρτίου, σε λίγες ώρες δηλαδή, είναι λοιπόν καιρός να κάνουμε μια μικρή περίληψη αυτού που μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στη σκηνή του Steve Jobs Theatre και τι πιθανώς θα χάσουμε.
Κατ’ αρχάς είναι ένα πολυαναμενόμενο event με εντελώς διαφορετικό κεντρικό σημείο από αυτό του περασμένου έτους, που ήταν προσανατολισμένο πλήρως στον εκπαιδευτικό τομέα. Αυτό που θα δούμε, πιθανόν θα μας επιτρέψει να έχουμε μια πρώτη εικόνα της κατάστασης, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η μετάβαση της Apple προχωρά από μια προσέγγιση προσανατολισμένη στο υλισμικό, σε μια υπηρεσία προσανατολισμένη προς την υπηρεσία.
Ένα πάντως είναι σίγουρο ΔΕΝ υπάρχει νέο hardware
Για το λόγο αυτό, η Apple εκμεταλλεύτηκε μόλις την εβδομάδα που τελείωσε, παρουσιάζοντας νέα iPads, iMacs και AirPods. Επιπλέον, αυτά ήταν απλά αναθεωρήσεις ήδη παλαιών προϊόντων, τα οποία στην παρουσίαση θα είχαν κρατήσει το πολύ ένα τέταρτο της ώρας για να τα περιγράψουν. Παρ ‘όλα αυτά, τα νέα στο hardware τους, συνέχισαν να κρατούν την εταιρεία εστιασμένη, προετοιμάζοντας ένα εύφορο έδαφος για το μεγάλο γεγονός της Δευτέρας.
Όχι ότι πραγματικά υπήρχε ανάγκη στην πραγματικότητα για αυτό, αλλά για το μάρκετινγκ της Apple, όπως γνωρίζουμε, η περιέργεια που προκαλεί δεν είναι ποτέ αρκετή.

Τούτου λεχθέντος(γαμώ τις εκφράσεις!!!!), ίσως σε επίπεδο υλισμικού θα μπορούσε να ήταν μια καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί ένα νέο AppleTV.
Όχι τόσο με ένα νέο μοντέλο κορυφαίας εμβέλειας, αλλά με ένα entry-level προϊόν που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αντικαταστήσει την τέταρτη γενιά AppleTV και να επεκτείνει το tvOS σε ένα εύρος τιμών χαμηλότερο απ’ ότι μέχρι στιγμής υπάρχει.
Ορισμένες φήμες τους τελευταίους μήνες είχαν μιλήσει για ένα είδος Dongle με το σήμα της Apple, αλλά οι πιθανότητες να το δουν αύριο είναι πραγματικά πολύ μικρές.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Event έχει όνομα και αυτό είναι Streaming Video
Εδώ, θα επικεντρωθούν οι μεγάλες προσπάθειες της Apple . Για κάποιο χρονικό διάστημα είχε μιλήσει για μια νέα υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο στιλ Netflix, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι λίγο διαφορετική.
Το τελικό αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι ένας πιο άμεσος ανταγωνιστής του Amazon Prime Video, ακόμη και στη μορφή. Θα υπάρξει δηλαδή ισχυρή προώθηση στα δικά της περιεχόμενα, όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε υπηρεσία αυτού του είδους που σέβεται τον εαυτό της: η Apple έχει υπογράψει πολλές συμβάσεις παραγωγής για τη δημιουργία αποκλειστικών τηλεοπτικών σειρών αλλά και για προγράμματα και κινούμενα σχέδια.
Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς, και μπορούμε να τον δούμε στην εξαντλητικά λεπτομερή λίστα του Macworld. Θα είναι όλα φιλικά προς την οικογένεια προϊόντα, όπου σκηνές βίας και γυμνό θα είναι σπάνια ή ακόμη και απόντα, υπάρχει ισχυρός έλεγχος από την Apple σε αυτό το θέμα. Πιθανόν η διαθεσιμότητα του πρώτου περιεχομένου να αναμένεται και εντός του έτους.

Είπαμε νωρίτερα ότι το Prime Video θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός ανταγωνιστής της νέας υπηρεσίας της Apple. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δομή θα πρέπει να ακολουθεί με τον ίδιο τρόπο που προτείνει η Amazon στις αγγλοσαξονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των δικών της παραγωγών όσο και του περιεχομένου τρίτων που είναι σε μεγάλο βαθμό διαθέσιμα μέσω πακέτων καναλιών που αγοράζονται χωριστά. Η Apple θα εμπλακεί, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, στα κυριότερα κυκλώματα πριμοδότησης όπως το HBO, Showtime και Starz, με ενιαίες τιμές περίπου 9,99 δολάρια το μήνα. Πολλή δουλειά σε αυτό το θέμα έχει διευκολυνθεί βεβαίως από το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια δημιουργήθηκε η εφαρμογή Τηλεόραση ικανή να συγκεντρώνει περιεχόμενο από πολλαπλά μέρη μέσα σε μία διεπαφή και να μας τις δείχνει ως μία νέα πρόταση. Ωστόσο, ορισμένα μεγάλα ονόματα έχουν αποσυρθεί από την πρωτοβουλία, όπως η Netflix, που θα διατηρήσει την παρουσία της στο tvOS ανεξάρτητα. Όσον αφορά τα αρχικά περιεχόμενα, σίγουρα όλα αυτά θα έχουν μια τιμή, αλλά οι φήμες προς το παρόν δεν καθιστούν σαφές πόσο. Αυτό που αντιθέτως φαίνεται σίγουρο είναι το ότι αποκλείεται να είναι δωρεάν για τους ιδιοκτήτες συσκευών Apple, όπως είχε αναφερθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Από την πλευρά των συσκευών τώρα, είδαμε τον Ιανουάριο ένα σημαντικό άνοιγμα της Apple προς τηλεοπτικές πλατφόρμες τρίτων και το ίδιο θα συμβεί και για τη νέα υπηρεσία: εκτός από τη Samsung και τους άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων, υπάρχει επίσης λόγος για το Roku, το οποίο πιθανόν με τα φτηνά του προϊόντα, θα λύσει την απουσία ενός entry-level tvOS προϊόντος. Δεν θα με εκπλήξει ακόμη και αν υπήρχε μια έκδοση για Android, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση του Apple Music. Άλλωστε, μια τέτοια υπηρεσία έχει κάθε συμφέρον να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμα για τις γεωγραφικές περιοχές που θα εξυπηρετεί: θα είναι αποκλειστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον στην αρχική φάση, ή θα έρθει επίσης και στη χώρα μας με τις απαραίτητες προσαρμογές, ίσως φέρνοντας μαζί της την εφαρμογή TV που δεν έχουμε καν;

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Event θα είναι οι Ειδήσεις
Είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο η Apple θέλει να επενδύσει.
Η ανανέωση της εφαρμογής News θα φέρει επίσης μαζί της μια συνδρομητική υπηρεσία που θα περιλαμβάνει εφημερίδες, άρθρα υψηλής ποιότητας από ιστότοπους σε απευθείας σύνδεση και περιοδικά, με τιμή 9,99 δολάρια ανά μήνα. Η βάση και η τεχνογνωσία της υπηρεσίας Texture που αποκτήθηκε πέρυσι θα επαναχρησιμοποιηθούν ακολουθώντας τα βήματα που έχουν ήδη γίνει στα τέλη του 2014 και το 2015 με τη μετατροπή του Beats Music σε Apple Music. Μιλάμε για 200 δημοσιεύσεις κατά την έναρξη, τουλάχιστον για ό, τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ, και μεταξύ των ονομάτων που έχουν ήδη στρατολογηθεί μιλάμε για το Wall Street Journal και το Vox. Απο την άλλη όμως άλλες γνωστές εφημερίδες, όπως οι New York Times και η Washington Post, έχουν μειώσει τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία, η οποία από μόνη της αντιμετώπισε δυσκολίες στην προετοιμασία λόγω της χαμηλής αρχικής τάσης πολλών εκδοτών να μοιραστούν τα κέρδη τους με την Apple.
Θα φτάσει και μια Ελληνική έκδοση; Βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανο: το Apple News στην τρέχουσα μορφή του έχει περιοριστεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία για πολύ καιρό και μόλις αρχίζει να φτάνει στον Καναδά. Ακόμα κι αν ανακοίνωναν περαιτέρω επεκτάσεις, μπροστά μας θα υπήρχε σίγουρα η συνήθης Γαλλία και η Γερμανία. Μια άλλη αμφιβολία έγκειται στη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας εκτός των συσκευών της Apple. Λοιπόν, η εφαρμογή Texture δεν αποσύρθηκε ποτέ από το Play Store, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε ενημερώσεις από τον περασμένο Ιούλιο. Σχεδόν σαν να περίμενε την ευκαιρία να κάνει comeback. Θα δούμε αν τελικά το όνομα αλλάξει και ο εκδότης γίνει “Apple Inc.”
Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Apple Music και της υπηρεσίας ροής βίντεο, η παρουσία της σε πλατφόρμες τρίτων θα έχει ασφαλώς νόημα προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η πιθανή βάση χρηστών της.

Ένας άλλος τομέας που θα ασχοληθεί η παρουσίαση κατά την γνώμη μου θα είναι τα: Παιχνίδια
Πριν από λίγους μήνες λοιπόν υπήρξαν φήμες σχετικά με το ενδιαφέρον της Apple για συνδρομή βίντεοπαιχνιδιών, μετά από παρόμοιες λύσεις που έχουν ήδη προταθεί αλλού.
Προφανώς, σήμερα θα μπορούσε να είναι μια καλή μέρα για να το δούμε, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες. Προσέξτε, ωστόσο, ότι δεν θα είναι μια παρόμοια λύση με το Google Stadia: αν και θα το θέλαμε στο μέλλον.
Ωστόσο, λέγεται ότι δεν προτίθεται να μιλήσει γι’ αυτό τώρα: χρειάζεται να έχει την υποστήριξη των προγραμματιστών πρώτα, θα μπορούσε λοιπόν να αναβάλει τη συζήτηση για το WWDC 2019 χωρίς να είναι καθόλου εκτός τόπου. Αυτό που μπορούμε να δώσουμε με σιγουριά εδώ είναι η αποκλειστικότητα, που περιλαμβάνει τα iOS, macOS, και πιο καθαρά το tvOS.

Τέλος οποιαδήποτε άλλο είναι πιθανόν να δούμε σήμερα.
Μιλώντας βάσει των πληροφοριών που έχουμε, σήμερα βράδυ στη σκηνή μπορούμε να δούμε επίσης τους καρπούς της κοινής πρωτοβουλίας Apple-Goldman Sachs, με μια πιστωτική κάρτα ειδικά αφιερωμένη στους χρήστες του μήλου. Εκτός από το φυσικό κομμάτι, αναμένεται μεγάλη εικονική παρουσία μέσω της εφαρμογής Πορτοφόλι, ο έλεγχος των πληρωμών να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα, ο καθορισμός ορίων δαπανών και η επαλήθευση επίτευξης στόχων που μπορούν να οδηγήσουν σε ανταμοιβές. Μια υπηρεσία ειδικά σχεδιασμένη για τον κόσμο της Apple που τελικά όμως δεν είναι μια πραγματική καινοτομία.
Οι φήμες λένε αυτή τη στιγμή για την άφιξή άλλων υπηρεσιών όπως πρόσθετος χώρος iCloud. Μιλώντας για πρόσθετες υπηρεσίες, η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης συνδρομής για τα Βιβλία της Apple είναι αινιγματική. Οι αντίπαλες πλατφόρμες, ξεκινώντας από το Kindle, το παρέχουν ήδη αλλά, ποτέ μην λές ποτέ.

Αντ ‘αυτού, μπορούμε σε λίγο να έχουμε τις ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα της Apple: iOS 12.2, macOS 10.14.4, watchOS 5.2 και tvOS 12.2. Αυτά δεν είναι σημαντικές κυκλοφορίες, τουλάχιστον σε σύγκριση με εκείνες που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά θα έχουν μερικά νέα χαρακτηριστικά και πάνω απ ‘όλα θα χρησιμεύσουν τόσο για την υποστήριξη πρόσφατων εκδόσεων υλισμικού όσο και για αυτό που θα έχουμε δει πρόσφατα. Τέλος, μια μικρή επιθυμία: η ανακοίνωση του HomePod στην Ελλάδα όπως και Siri στα Ελληνικά καθώς και Apple Pay στις ελληνικές Τράπεζες.
Συνεχίζουμε να ελπίζουμε, αλλά είναι πραγματικά μια ελπίδα σχεδόν μάταιη, επειδή τελικά θα μπορούσαν να το κάνουν ανά πάσα στιγμή μέσω δελτίου τύπου.

YouTube
YouTube