40,4 εκατ. iPhone το τρίτο οικ. τρίμηνο

apple-store

Οι πωλήσεις του iPhone της Apple ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με αποτέλεσμα να σημειωθεί άνοδος και στη μετοχή της εταιρείας.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, πουλήθηκαν 40.4 εκατομμύρια iPhone, 9.9 εκατομμύρια iPad και 4.2 εκατομμύρια Mac. Τα νούμερα αυτά εμφανίζονται να είναι μεγαλύτερα από εκείνα που περίμενε η Wall Street, με αποτέλεσμα η μετοχή της Apple να σημειώσει άνοδο της τάξης του 7% μετά από μερικές ώρες. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το Reuters, οι φετινές πωλήσεις του iPhone είναι χαμηλότερες κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί ότι αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο όπου σημειώνεται πτώση των πωλήσεων του iPhone σε σχέση με τα επίπεδα πωλήσεων ένα χρόνο πριν. Ένα στοιχείο που κάνει την Apple να ανησυχεί είναι οι πωλήσεις στην αγορά στόχο της Κίνας, όπου και εκεί εμφανίζεται πτώση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Apple, στα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου είδε να μπαίνουν στα ταμεία της 42.4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα 7.8 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν καθαρά κέρδη.

Η Apple βλέπει τον τομέα των υπηρεσιών της να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εκτίμηση της οικονομικής πορείας της εταιρείας μετά από την παρουσίαση του νέου iPhone 7.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

YouTube
YouTube