Η κουζίνα έχει πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Και είναι χημεία για το λόγο αυτό. Για παράδειγμα, πρέπει να μαγειρέψτε τα τρόφιμα στην κατάλληλη θερμοκρασία για να έχετε νόστιμα φαγητά και να αποφευχθεί η απώλεια θρεπτικών συστατικών, ή, ακόμη χειρότερα, να είναι άβραστα. Αρκεί να σκεφτούμε τη διαφορά ενός φιλέτου μαγειρεμένου στη σωστή θερμοκρασία και ένα πολύ ψημένο. Η υφή αλλάζει πάρα πολύ.
Σε αυτό το πλαίσιο, γεννήθηκε ένα αξεσουάρ για το iPhone: το Anova Precision Cooker . Είναι ένας σωλήνας που εισάγεται σε ένα δοχείο και συνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι το δοχείο δεν θα τραβήξει τη θερμότητα από το φούρνο, αλλά η ίδια η συσκευή.
Αφού έχετε εισάγει ένα τρόφιμο σε μια σακούλα για το μαγείρεμα και συνδέσετε το Anova Precision Cooker στην κατσαρόλα, μέσω μιας εφαρμογής του iPhone, μπορείτε να εισαγάγετε τη θερμοκρασία και το χρόνο. Το νερό θα θερμάνει το φαγητό ακριβώς στην ακριβή θερμοκρασία και για τον χρόνο που απαιτείται, χωρίς υπερφόρτωση.
Το Anova Precision Cooker αναζητά κεφάλαια στο Kickstarter και έχει μεγάλη επιτυχία: από την αρχική αίτηση των 100.000 δολαρίων έχει πάει σε πάνω από 900.000 $. Για $ 159 θα λάβετε μια μονάδα από τον Οκτώβριο.