Apple: Αύξηση στις υπηρεσίες

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου, η εταιρεία σημείωσε έσοδα 61,1 δισ. δολάρια, πραγματοποιώντας άλμα 16% από την περσινή επίδοση.
Οι πωλήσεις των iPhones διαμορφώθηκαν στα 52,2 εκατομμύρια για το ίδιο διάστημα, αυξημένες κατά 3% σε σχέση με τις περσινές επιδόσεις, άνοδος μικρότερη από τις προβλέψεις της Wall Street.
Στον τομέα του hardware εν γένει κυριαρχεί στασιμότητα, καθώς οι πωλήσεις των iPads ξεπέρασαν μόλις τα 9,1 εκατομμύρια, ενώ αυτές των Macs διαμορφώθηκαν στα 4,08 εκατομμύρια, με μικρή πτώση από τα περσινά μεγέθη. Την ίδια ώρα, το δημοφιλές Apple Watch ευθύνεται κατά πολύ για το άλμα κατά 38% στα «άλλα έσοδα» του ταμείου της Apple.

Η πλέον αξιοσημείωτη άνοδος στις επιδόσεις της εταιρείας είναι αυτή που καταγράφηκε στον τομέα των υπηρεσιών, αντιστοιχώντας σε 9,2 δισ. δολ. από τα συνολικά έσοδα και καταγράφοντας αύξηση άνω του 30% σε ετήσια βάση. Δεν είναι μόνον η αιτία για τα επιπλέον περίπου 2 δισ. δολάρια που εισέρρευσαν στα ταμεία, αλλά και αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στον τομέα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Cook και τον CFO Luca Maestri μάθαμε οτι:
α. Ο τομέας των υπηρεσιών είναι όλο και πιο σημαντικός για την Apple και τα αριθμητικά στοιχεία, σύμφωνα με τον Tim Cook, φαίνονται εξαιρετικά: οι συνδρομές ανέρχονται σε 270 εκατομμύρια, με αύξηση 100 εκατομμυρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 30 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο.
β. Το iPhone X ήταν το πρώτο προιόν πώλησης της εταιρείας σε όλες τις εβδομάδες αυτού του τριμήνου.
γ. Το Apple Pay θα φτάσει σύντομα στη Νορβηγία, την Πολωνία και την Ουκρανία.
δ. Το HomePod σύντομα θα ξεκινήσει και σε νέες αγορές και θα εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες (υπάρχει ήδη στη Γερμανία και τη Γαλλία) .

Ο Tim Cook, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επιβεβαίωσε ότι ο τομέας της υγείας έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για την Apple και στη συνέχεια υπενθύμισε ότι οι πελάτες της εταιρείας του Cupertino δεν είναι οι ίδιοι το προϊόν, ότι το απόρρητό τους είναι εγγυημένο όπως και όλα τα κρυπτογραφημένα ευαίσθητα δεδομένα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple επιβεβαίωσε ότι το iPhone X σηματοδοτεί τη διαδρομή για τις γενιές των έξυπνων τηλεφώνων τα επόμενα δέκα χρόνια και ότι η τιμή με την οποία πωλείται είναι απολύτως λογική για την τεχνολογία που υπάρχει στο εσωτερικό.
Ο Luca Maestri προβλέπει επίσης ότι το κόστος των NAND και DRAM θα είναι σταθερό στο εγγύς μέλλον. Η Apple αναμένει έσοδα ύψους 51,5 δισ. Δολαρίων και 53,5 δισ. Δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο, το οποίο θα λήξει στα τέλη Ιουνίου. Μέχρι τη στιγμή που γράφω η μετοχή AAPL, κερδίζει 3,84% στην αγορά.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: , ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube