Η μουσική συνδρομητική υπηρεσία Spotify κατηγορεί την Apple ότι μπλοκάρει την πρόσφατη αναβάθμιση του app της. Η Spotify ισχυρίζεται ότι η Apple θα επιτρέψει την αναβάθμιση της εφαρμογής μόνον εφόσον συμφωνήσει να χρησιμοποιεί το σύστημα χρέωσης της Apple. Λέει επίσης ότι οι κανόνες της Apple έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ζημιώσουν την Spotify, μειώνοντας..
Η κίνηση αυτή “βλάπτει σοβαρά”, λέει η Spotify. Οι λεπτομέρειες της αρχικής καταγγελίας της Spotify εναντίον της Apple έχουν μοιραστεί online.
“Δεν μπορούμε να μένουμε απραγείς την ώρα που η Apple χρησιμοποιεί την διαδικασία έγκρισης του Apple Store ως όπλο για να βλάψει τους ανταγωνιστές”
λέει ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Spotify, Horacio Gutierez, σε επικοινωνία του με τους δικηγόρους της Apple.
H Apple χρεώνει τις εταιρείες έως και 30% του τζίρου που κάνουν χρησιμοποιώντας την υπηρεσία χρέωσης της iTunes, και δεν προσφέρει εναλλακτική λύση. Αν οι εταιρείες αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της Apple, το προϊόν τους αφαιρείται από το App Store – που είναι ο μοναδικός τρόπος διανομής εφαρμογών στις συσκευές iOS.
Πηγή Recode