Apple: μέλος της ομάδας «Partnership on AI»

 

Η Apple κι επίσημα έλαβε συμμετοχή στο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό group Partnership on AI, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της, μαζί με άλλες μεγάλες εταιρείες τους χώρου όπως Amazon, Facebook, Google, IBM και Microsoft. H Apple συμμετείχε και συνεργάστηκε με την Partnership on AI καθώς παρουσιάστηκε κι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο, αλλά είναι αρκετά χαρούμενοι -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- για την επισημοποίηση της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμμετοχή σ’ αυτό το group είναι ένα από τα πιο πρόσφατα σημάδια που δείχνουν πως η Apple ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της και τα χαρτιά της στο κοινό και γίνεται λιγότερο μυστικοπαθής σε θέματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.

H Partnership on AI ανακοίνωσε το αρχικό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τα εξής μέλη:

 • Dario Amodei (OpenAI)
 • Subbarao Kambhampati (Association for the Advancement of Artificial Intelligence & ASU)
 • Deirdre Mulligan (UC Berkeley)
 • Carol Rose (American Civil Liberties Union)
 • Eric Sears (MacArthur Foundation)
 • Jason Furman (Peterson Institute of International Economics)
 • Greg Corrado (Google/DeepMind)
 • Tom Gruber (Apple)
 • Ralf Herbrich (Amazon)
 • Eric Horvitz (Microsoft)
 • Yann Lecun (Facebook)
 • Francesca Rossi (IBM)

Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα μοιράζονται τα ίδια δικαιώματα ψήφου.

Η πρώτη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου θα λάβει μέρο στο San Francisco την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εταιρείες όπως το Twitter, η Intel και το Baidu της Κίνας είναι κοντά στην επισημοποίηση της συνεργασίας τους με το ερευνητικό group.

Η δημιουργία του group έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν πως σκοπός τους είναι η διεξαγωγή έρευνας κι η παρουσίαση καλύτερων πρακτικών για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τη δημοσίευση της κάθε έρευνας κάτω από μια ανοιχτή άδεια λογισμικού ή υλικού (open license). Το Δεκέμβριο του 2016, η Apple έκανε την πρώτη της δημοσίευση για τις έρευνες που έκανε. Η έρευνα αυτή κάλυπτε τις τεχνικές για τη βελτίωση της εκπαίδευσης ενός αλγόριθμου ο οποίος έχει τη δυνατότητα ν’ αναγνωρίζει αντικείμενα μέσα από εικόνες, με τη χρήση κάποιων εικόνων που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή.

Πολλοί αναλυτές στο παρελθόν είχαν αναφέρει πως η Apple ακολουθεί μια μυστικοπαθή κουλτούρα ως εταιρεία, η οποία απέτρεπε τους ερευνητές της να μοιραστούν τ’ αποτελέσματα ερευνών τους με άλλους ειδικούς του ίδιου πεδίου (machine learning και artificial intelligence), μη δίνοντας έτσι και τη δυνατότητα την ανάπτυξης της Siri με την πρόσληψη των πιο λαμπρών μυαλών του χώρου.

Μένει, λοιπόν, να δούμε πως θα κινηθεί η Apple από εδώ και στο εξής σε θέματα που αφορούν την έρευνα της.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube