Apple AirPods: οι πρώτες εντυπώσεις μου

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μία έρευνα για τον βαθμό ικανοποίησης των καταναλωτών που αγόρασαν τα Apple AirPods, η οποία και αποκάλυψε πως οι χρήστες των ασύρματων ακουστικών της Apple είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με το προϊόν.

Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας, θα ήθελα να μεταφέρω την εμπειρία μου μετά από επτά περίπου ημέρες εντατικής χρήσης. Γρήγορα, απλά και κατανοητά.

Εφαρμογή

Τα AirPods εφαρμόζουν πολύ καλά στα αυτιά μας και κυρίως, δεν πέφτουν. Είναι πολύ πιθανό να πέσουν από τα χέρια σας τη στιγμή που τα βγάζετε από τη θήκη τους, ειδικά αν έχετε μεγάλες παλάμες, αλλά εξαιρετικά σπάνιο να φύγουν από τα αυτιά. Το ίδιο ισχύει και για ελαφρύ τρέξιμο (μέχρι εκεί έχω δοκιμάσει το «κράτημά» τους).

Είναι τα πιο άνετα ακουστικά «ψείρες» που έχουν κυκλοφορήσει. Υπάρχουν στιγμές που θα ξεχάσετε πως τα φοράτε. Χωρίς καλώδια σύνδεσης μεταξύ των δύο ακουστικών, η εμπειρία είναι εκπληκτική.

Ήχος

Ο ήχος είναι καλός και βελτιωμένος από την ενσύρματη έκδοση των ακουστικών της Apple. Για ασύρματα ακουστικά τύπου «ψείρες» αποδίδουν εξαιρετικά. Φυσικά, όχι τόσο καλά όσο τα μοντέλα που πιάνουν όλο το αυτί, αλλά εκείνα ούτε στο κράνος χωράνε, ούτε διακριτικά τα λες.

Μπαταρία

Για ακρόαση μουσικής θα σας βγάλουν γύρω στις 4,5 ώρες και για ομιλία γύρω στις δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά. Όμως, αν σκοπεύετε να κάνετε μία audio κλήση άνω των δύο ωρών (ή αν σας προκύψει στην πορεία), μπορείτε να μιλήσετε με το ένα ακουστικό, ενώ το άλλο φορτίζει στη θήκη του

Έχοντας πάντα μαζί σας τη θήκη και θα ξέρετε που είναι τα ακουστικά σας, αλλά και εξασφαλίζετε τεράστια αυτονομία (έως και μίας εβδομάδας, αναλόγως τη χρήση). Πιο απλά, δεν έμεινα ποτέ χωρίς ακουστικά, κάτι που συνέβαινε συχνά με άλλες λύσεις που είχα δοκιμάσει πιο παλιά.

H θήκη τους μοιάζει σαν συσκευασία οδοντικού νήματος, αλλά μεταφέρεται πανεύκολα.

Αυτοματισμοί

Αν διαθέτετε συσκευές της Apple (εκτός του Apple TV), στον συγκεκριμένο τομέα τα AirPods παίρνουν άριστα. Ξεχάστε το pairing και τις συνδέσεις. Όλα γίνονται αυτόματα.

Αν διαθέτετε Apple TV ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή (Android smartphone κλπ), θα είναι σαν να έχετε ένα τυπικό ζευγάρι ακουστικών.

Τιμή

Κοστίζουν 200€ στη χώρα μας και είναι αντικειμενικά, ακριβά. Όμως, η αναζήτησή σας για ακουστικά θα τελειώσει με τα AirPods και για χρόνια (τουλάχιστον δύο που κρατάει και η εγγύησή τους) δεν θα ξοδέψετε άλλα χρήματα για ακουστικά.

Συμπέρασμα – Επίλογος

Η Apple με τα AirPods έκανε εξαιρετική δουλειά. Πλέον, οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, τουλάχιστον ως προς τον σχεδιασμό των ακουστικών τους.

Ο ήχος τους είναι καλός, η διάρκεια της μπαταρίας με τη χρήση της θήκης καλή (χωρίς αυτή, είναι μέτρια προς κακή για audio κλήσεις), ενώ οι χρήστες του οικοσυστήματος της Apple απλά θα τα λατρέψουν.

Όμως, τα συστήνω και για τους κατόχους άλλων smartphones. Ακόμα και οι Android users, θα διαπιστώσουν πως η εμπειρία των AirPods είναι μοναδική, ακόμα και χωρίς τους αυτοματισμούς που παρέχονται στις συσκευές της Apple.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube