Εδώ είναι μερικοί καλοί λόγοι για να μην αγοράσεις (αμέσως) ένα SmartWatch της Apple.
Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να έχετε ένα iPhone 5S 6 η 6 Plus, επειδή λειτουργεί μόνον με αυτά. Κατά δεύτερο λόγο είναι η τιμή. Το κόστος, για μερικούς, είναι ένα πρόβλημα: από 349 δολάρια για το μοντέλο Sport (η φθηνότερη έκδοση, με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και δερμάτινο λουράκι, ατσάλι ή πλαστικό) έως περίπου € 19.000 για την έκδοση Edition, μια περιορισμένη έκδοση με 18Κ χρυσό. Στην ουσία ήδη το βασικό μοντέλο κοστίζει περισσότερο από ότι ένα εξαιρετικό high-end smartphone του ανταγωνισμού (Windows ή Android).
Άλλος και ίσως ο κυριότερος λόγος Αυτονομία. Κάθε 18 ώρες, όπως λέει το Cupertino, το ρολόι πρέπει να επαναφορτιστεί, όπως κάνετε και με το κινητό σας. Διαφορετικά σβήνει. Σε κανονική χρήση, φυσικά. Και αν τύχει και το χρησιμοποιήσετε πιο πολύ, η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει φυσικά πολύ λιγότερο. Θα χρειαστείτε επίσης ένα νέο φορτιστή, διαφορετικό από εκείνους που χρησιμοποιούνται για το Mac ή το iPhone.
Ακούγεται επίσης ότι όσοι είχαν την δυνατότητα να το δοκιμάσουν με την καινούρια διεπαφή διαμαρτύρονται λίγο και τους προκαλεί σύγχυση. “Μερικές φορές φάνηκε να κάνει ένα πράγμα, αλλά μερικές φορές έκανε ακριβώς το αντίθετο“, γράφει το Bloomberg. “Σύγχυση” και “δύσκολο να το καταλάβεις“, ακόμη και για τους δημοσιογράφους από το The Verge και Cnet.
Η Apple μάλλον θα μπορούσε να δώσει περισσότερες εκδόσεις με νέα χαρακτηριστικά για το ρολόι (έστω και ένα κάθε χρόνο ή κάπως έτσι), όπως έχει κάνει μέχρι τώρα με το iPhone και το iPad. Παράδειγμα: Το πρώτο μοντέλο του iPhone, που κυκλοφόρησε το 2007, ήταν μια “ατελής” επανάσταση : δεν είχε ούτε 3G ή μια μπροστινή κάμερα. Δεν είχε GPS ή ένα γυροσκόπιο.
Τέλος τα κοσμήματα και τα υψηλής τεχνολογίας gadgets χρησιμεύουν ως σύμβολα κύρους.
Γι ‘αυτό, ίσως, είναι καλύτερο να περιμένουμε πριν να αγοράσουμε το πρώτο μοντέλο SmartWatch της Apple.