Apple Watch με ενσωματωμένο (EKG)

Το Bloomberg μετέδωσε πως η Apple εργάζεται για τη δημιουργία ενός Apple Watch που θα φέρει ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφο. Το έξυπνο ρολόι της εταιρείας ήδη διαθέτει σύστημα παρακολούθησης των καρδιακών παλμών, το οποίο μπορεί να σώσει ζωές.

Όμως για τη χρήση του Apple Watch ως ηλεκτροκαρδιογράφου, σήμερα οι χρήστες πρέπει να αγοράσουν συσκευές τρίτων κατασκευαστών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple ήδη διεξάγει δοκιμές μέσω μίας ακυκλοφόρητης έκδοσης της συσκευής Apple Watch.

Η Apple λοιπόν, αναπτύσσει ένα προηγμένο χαρακτηριστικό παρακολούθησης της καρδιάς για μελλοντικές εκδόσεις του smartwatch, μέρος μιας ευρύτερης ώθησης από την εταιρεία να μετατρέψει αυτό που κάποτε ήταν ένα αξεσουάρ μόδας πολυτελείας σε μια σοβαρή ιατρική συσκευή, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το σχέδιο.

Μια μελλοντική έκδοση του Apple Watch θα απαιτεί από τους χρήστες να πιέζουν το πλαίσιο του με δύο δάχτυλα από το χέρι που δεν φοράει τη συσκευή, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. Στη συνέχεια θα περνάει ένα αδύνατο ρεύμα στο στήθος του ατόμου για να παρακολουθεί τα ηλεκτρικά σήματα στην καρδιά και να ανιχνεύει οποιεσδήποτε ανωμαλίες όπως οι ακανόνιστοι καρδιακοί ρυθμοί. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακής ανεπάρκειας και να αναπτυχθούν σε περίπου το ένα τέταρτο των ατόμων άνω των 40 ετών, σύμφωνα με το Κέντρο για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών των ΗΠΑ .

Αυτές οι ιατρικές εξετάσεις, γνωστές ως ηλεκτροκαρδιογραφήματα ή ΕΚΚ και ΗΚΓ, είναι κοινές στα ιατρεία, στα νοσοκομεία και στα ασθενοφόρα. Αλλά παρακολουθούν μόνο την δραστηριότητα της καρδιάς για σύντομες περιόδους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να εντοπίζουν πιθανές ανωμαλίες. Υπάρχουν και φορητές λύσεις, όπως η συσκευή Holter, αλλά αυτές συνήθως παρακολουθούν την καρδιά συνεχώς για λίγες μέρες το πολύ.

Το σημερινό ρολόι της Apple έχει μια πιο βασική οθόνη παρακολούθησης καρδιακών παλμών, αλλά η εταιρεία προσπαθεί όλο και περισσότερο να χρησιμοποιεί προηγμένους αισθητήρες για να προβλέψει μελλοντικές παθήσεις, αντί να συλλέγει απλώς ιστορικά δεδομένα για τον οργανισμό. Ένα EKG θα διευκόλυνε τον έλεγχο της υγείας της καρδιάς ενός χρήστη και θα μπορούσε να διαγνώσει έγκαιρα κάποια καρδιακά προβλήματα.

ο Ethan Weiss, καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε:

“Μπορώ να δω ένα ρόλο για φορητά ΗΚΓ ως μηχανισμό για τη διάγνωση της αρρυθμίας ως συμπλήρωμα σε αυτό που είναι σήμερα διαθέσιμο”

Η Apple ανήγγειλε μια ερευνητική πρωτοβουλία για τους ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς το Νοέμβριο με την σχολή Ιατρικής του Stanford Medicine. Οι συμμετέχοντες κατεβάζουν μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα μετρητή καρδιακών παλμών της Apple Watch για να εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Το τρέχον σύστημα χρησιμοποιεί LED και αισθητήρες φωτός στην κάτω πλευρά του ρολογιού για να παρακολουθεί τις αλλαγές στη ροή αίματος από την καρδιά άντλησης.

Το μέγεθος της βιομηχανίας υγείας έχει καταστήσει ελκυστικό για τους τεχνολογικούς γίγαντες που αναζητούν νέες αναπτυσσόμενες αγορές. Οι δαπάνες για την υγεία των ΗΠΑ προβλέπεται να αυξηθούν από σχεδόν 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2016 σε 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η Bloomberg. Το Google parent Alphabet Inc. έχει δύο τμήματα υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η Amazon.com Inc. εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες έχει εξετάσει τρόπους να εισέλθει στη φαρμακευτική βιομηχανία.

“Τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα είναι τόσο φτηνά για να κατασκευαστούν ότι πρέπει να πιστέψω ότι θα γίνουν πανταχού παρόντα”, δήλωσε ο Brandon Ballinger, συνιδρυτής της Cardiogram Inc., η οποία κάνει μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί στοιχεία καρδιακού ρυθμού από το Apple Watch. χρήση ΗΚΓ για πιθανή επέκταση. ”

Ένα εμπόδιο στις εταιρείες τεχνολογίας, όπως η είσοδος της Apple στην αγορά ιατρικών συσκευών, ήταν οι αυστηρές απαιτήσεις δοκιμών που επέβαλε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ο οργανισμός περιέγραψε προτάσεις τον Ιούλιο για να χρησιμοποιήσει περισσότερες δοκιμές ηλεκτρονικών υπολογιστών για να επιταχύνει τις εγκρίσεις, βοηθώντας ενδεχομένως τους νεοεισερχομένους.

Οι χρήστες των Apple Watch μπορούν ήδη να αγοράσουν ένα EKG από την AliveCor Inc. που είναι ενσωματωμένο στον ιμάντα του ρολογιού. Η συσκευή και ο αλγόριθμος της έχουν λάβει έγκριση από τον FDA.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube